14-12-2019

AMSCG: Klizavi kolovozi

U nižim predjelima saobraća se po pretežno suvim kolovozima. Na pojedinim dionicama na sjeveru zemlje zabilježene slabije sniježne padavine. Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na sitnije odrone. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu voznju I poštovanje pravila saobraćaja, navode iz AMSCG.

AMSCG: Klizavi kolovozi | Radio Televizija Budva

U vremenskom periodu od 15.11.2019. godine do 31.03.2020.godine upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira na vremenske uslove.

Upotreba zimske opreme za sva motorna vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna je na svim putevima ukoliko postoje zimski uslovi na putu (snijeg, led ili poledica).

Zbog odrona obustavljen je saobraćaj u mjestu Sokolovina na putnom pravcu Mojkovac - Đurdjevića Tara.

Na putevima na kojima su u toku radovi neophodna je dodatna pažnja I poštovanje saobraćajne signalizacije.

Na mag putu M-6 dionica Trubjela - Vilusi u toku su radovi na rekonstrukciji puta. Obustave saobraćaja za sve vrste vozila su od 09h do 12h i od 14h do 16h. Van ovih termina saobraćaj na mjestu izvodjenja radova obavlja se naizmjenično jednom trakom.

Do 30. decembra zbog izvođenja bušačko – minerskih radova u sklopu rekonstrukcije reg puta R-3 dionica Pljevlja – Metaljka doći će do potpune obustave saobraćaja u terminu od 09h do 11h I od 13h do 15h.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji reg puta Krstač - Ivanova korita dionica Međuvršje – Ivanova korita doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao I potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 09h do 11h I od 15h do 17h.

Zbog izgradnje zidova (W12 I W15 K1) u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice – Jelovica od 06. do 30. 12. 2019 godine doći će do obustave od 08h do 17h.

Zbog izvođenja radova na investicionom presvlačenju asfaltnog kolovoza magistralnih puteva M-1 dionica Debeli Brijeg - Kotor, M-1 dionica Kotor - Krtolska raskrsnica, M-1 dionica Krtolska raskrsnica - Petrovac i M-11 dionica Lepetani - Krtolska raskrsnica promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova u intervalu od 07h do 19h u periodu od 06.11.2019. do 16.12.2019. godine.

Do 30.12.2019. godine zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-21 Barski Most – Ribarevine dionica obilaznica Bijelo Polje – Ribarevine doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a na snazi su povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

Zbog obavljanja istražnih radova na magistralnom putu M-2 dionica Bijelo Polje – Barski Most doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 Debeli Brijeg – Herceg Novi lokalitet Tatarbašča doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-23 Cerovice - Rogami dionica Rogami – Spuž odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije u zoni izvođenja radova.

Radi se na rekonstrukciji puta Dinoša – Cijevna Zatrijebačka a promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao I potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 12.30h do 15.30h

Na magistralnom putu M-4 dionica Podgorica - Božaj zbog izvodjenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Tuzima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Saobraćaj je umjerenog intenziteta.

Odobrava se postavljanje privremene saobracajne signalizacije od 10. decembra do završetka radova zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice kod stare zgrade opstine Tivat na mag.putu m-11 dionica Lepetani - Tivat.