07-12-2019

AMSCG: Putevi klizavi, na sjeveru poledica

U Crnoj Gori jutros se u nižim predjelima saobraća po klizavim kolovozima u planinskim i preko prevoja na sjeveru ima mjestimično poledice, kazali su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

AMSCG: Putevi klizavi, na sjeveru poledica | Radio Televizija Budva

Iz AMSCG su kazali da je saobraćaj na putu Mojkovac - Đurđevića Tara koji je u prekidu od 6.novembra i dalje je obustavljen zbog odrona u mjestu Sokolovina.

Iz AMSCG su upozorili da su na dionicima koje prolaze kroz usijeke mogući sitniji odroni, i savjetovali opreznu vožnju prilagođenju uslovima na putu.

Do 6. decembra, zbog izgradnje zidova u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice-Jelovica, biće obustavljen saobraćaj za sve vrste vozila.

Na magistralnom putu Trubjela - Vilusi, zbog rekonstrukcije, saobraćaj je u prekidu od devet do 12 i od 14 do 16 sati. Van ovih termina saobraća se jednom trakom.

Na regionalnom putu Krstac - Ivanova korita, na dionici Međuvršje – Ivanova korita, saobraćaj biće obustavljen od devet do 11 i od 15 do 17 sati i promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog rekonstrukcije regionalnog putu Cerovo – Rogami, na dionici Rogami–Spuž saobraća se u skladu sa privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog rekonstrukciji magistralnog puta Debeli brijeg- Herceg Novi u mjestu Tatarbašča biće promijenjen režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Zbog rekonstrukcije puta Dinoša - Cijevna promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a biće potpuno obustavljen od 12 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-21 Barski most-Ribarevine, dionica obilaznica Bijelo Polje-Ribarevine režim saobraćaja biće promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, a na snazi su povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

Zbog istražnih radova na magistralnom putu M-2 dionica Bijelo Polje-Barski most biće promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-4 dionica Podgorica-Božaj zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Tuzima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Od 15. novembra do 31. marta upotreba zimske opreme obavezna je za sva motorna vozila bez obzira na vremenske uslove.