08-12-2019

AMSCG: Saobraćaj je umjerenog inteziteta

Saobraćaj se na većini puteva u zemlji obavlja po suvim kolovozima uz mjestimicno smanjenu vidljivost po kotlinama i duž riječnih tokova. Duž klisura i usjeka moguci su nailasci na sitnije odrone, kazali su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

AMSCG: Saobraćaj je umjerenog inteziteta | Radio Televizija Budva

U vremenskom periodu od 15.11.2019. godine do 31.03.2020.godine upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira na vremenske uslove.

Upotreba zimske opreme za sva motorna vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna je na svim putevima ukoliko postoje zimski uslovi na putu (snijeg, led ili poledica).

Zbog odrona obustavljen je saobraćaj u mjestu Sokolovina na putnom pravcu Mojkovac - Djurdjevića Tara.

Na putevima na kojima su u toku radovi neophodna je dodatna pažnja I poštovanje saobraćajne signalizacije.

Na mag. putu M-6, dionica Trubjela - Vilusi u toku su radovi na rekonstrukciji puta. Obustave saobraćaja za sve vrste vozila su od 09 do 12 I od 14:00 do 16.00h. Van ovih termina saobraćaj na mjestu izvođenja radova obavlja se naizmjenično jednom trakom. Danas neće biti obustava saobraćaja već će se radovi izvoditi u okviru redovnog saobraćaja.

Do 30. decembra tekuće godine zbog izvodjenja bušačko–minerskih radova u sklopu rekonstrukcije reg puta R-3 dionica Pljevlja - Metaljka doći će do potpune obustave saobraćaja u terminu od 09 do 11.00 I od 13.00 do 15.00h.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji reg puta Krstač - Ivanova korita dionica Medjuvršje – Ivanova korita doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao I potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 09 do 11.00 i od 15.00 do 17.00 časova.

Zbog izgradnje zidova (W12 I W15 K1)u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice – Jelovica od 06. do 30. decembra doći će do obustave od 08.00 do 17.00 sati.

Zbog izvodjenja radova na investicionom presvlačenju asfaltnog kolovoza magistralnih puteva M-1 dionica Debeli Brijeg-Kotor, M-1 dionica Kotor-Krtolska raskrsnica, M-1 dionica Krtolska raskrsnica-Petrovac i M-11 dionica Lepetani-Krtolska raskrsnica promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova u intervalu od 07.00 do 19.00 časova u periodu od 06. novembra do 16. decembra tekuće godine.

Do 30. 12. 2019. godine zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-21 Barski Most–Ribarevine dionica obilaznica Bijelo Polje–Ribarevine doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a na snazi su povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

Zbog obavljanja istražnih radova na magistralnom putu M-2 dionica Bijelo Polje–Barski Most doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 Debeli Brijeg – Herceg Novi lokalitet Tatarbašča doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-23 Cerovice-Rogami dionica Rogami–Spuž odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije u zoni izvodjenja radova.

Radi se na rekonstrukciji puta Dinoša–Cijevna Zatrijebačka a promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao I potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 12.30 do 15.30h.

Na magistralnom putu M-4 dionica Podgorica - Božaj zbog izvodjenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Tuzima postavljena je privremena saobracajna signalizacija.

Saobraćaj je umjerenog intenziteta.