13-01-2020

AMSCG: Suvi putevi, dobri uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, a u višim planinskim predjelima i preko prevoja moguća je poledice. Po kotlinama je vidljivost mjestimično smanjena, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).

AMSCG: Suvi putevi, dobri uslovi za vožnju | Radio Televizija Budva

Iz AMSCG savjetovali su vozače da oprezno voze, prilagođeno uslovima na putu i da poštuju pravila saobraćaja.

Na putevima na kojima su u toku radovi neophodna je dodatna pažnja i poštovanje saobraćajne signalizacije.

Zbog rekonstrukcije regionalnog putu Cerovice – Rogami, na dionici Rogami–Spuž, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog rekonstrukciji magistralnog puta Debeli brijeg – Herceg Novi u mjestu Tatarbašča biće promijenjen režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Na magistralnom putu M-4 dionica Podgorica-Božaj zbog izgradnje kružne raskrsnice u Tuzima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat zbog izgradnje kružne raskrnice kod stare zgrade opštine Tivat odobreno je postavljanje privremene saobraćajne signalizacije.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Krstac-Ivanova korita, dionica Međuvršje –Ivanova korita, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog bušačko –minerskih radova u sklopu rekonstrukcije regionalnog puta R-3, dionica Pljevlja – Metaljka, postavljena je privremena signalizacija.

Zbog izgradnje zidova u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice –Jelovica saobraćaj se obustavlja u terminu od osam do 17 sati.

Zbog rekonstrukciji puta Dinoša – Cijevna Zatrijebačka promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a od 12 i 30 do 15 sati i 30 minuta saobraćaj se potpuno obustavlja za sve vrste vozila.

Do 31. marta upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Upotreba zimske opreme za sva motorna vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna je na svim putevima ukoliko postoje zimski uslovi na putu – snijeg, led ili poledica.