24-01-2022

AMSCG: Vožnju prilagoditi uslovima na putu

U nižim predjelima Crne Gore saobraća se po pretežno suvim putevima, dok na sjeveru ima snijega i mjestimične poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSG).


Foto: Arhiva

Kako su kazali, u sjevernim predjelima se saobraća usporenije, po mokrim i klizavim putevima.

Savjetuje se poseban oprez u višim planinskim predjelima i preko prevoja.

“Neophodna je oprezna vožnju prilagodjena vremenskim i saobraćajnim uslovima”, kazali su iz AMSCG.

Upotreba zimskih guma obavezna je do 1. aprila, na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica saobraća se jednom trakom naizmjenično, na mjestima izvođenja radova, a mogući su i povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta.

Usljed radova na izgradnji bulevara u Podgorici, od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta, izmijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Zbog radova na izmještanju vodovoda od hotela Maestral do plaže Kamenovo u Budvi doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo zabranjen je prolaz za vrijeme radova.

Prolaz je jedino dozvoljen vozilima koja posjeduju propusnicu kompanije CRBC.