15-11-2019

"Art Mix Montenegro" koncert u Petrovcu

"Art Mix Montenegro" koncert u organizaciji Centra za očuvanje i razvoj kulturnih manjina Crne Gore uz podršku JU "Muzeji i galerije Budve", biće održan u ponedjeljak, 18. novembra, u Spomen domu "Crvena komuna", u Petrovcu sa početkom u 19h.



"Art Mix Montenegro" je program serije koncerata, sačinjenih od četiri cjeline: a cappella pjevanja, umjetničke muzike, resitala i narodne muzike.

Na koncertu u Petrovcu nastupiće "Duo Classico" koji čine Dina Desančić i Safet Drljan, ženska klapa "Veselice", dok će Slobodan Marunović izrecitovati neke od najljepših stihova crnogorskog pjesništva, a Šukrija Žuti Serhatlić će se predstaviti sa numjerama crnogorske narodne muzike.

"Centar za očuvanje i razvoj kulture manjinskih naroda Crne Gore, u sklopu svojih redovnih programskih aktivnosti, a u cilju promocije i afirmacije multikulturalizma modernog crnogorskog demokratskog društva kao jedne od temeljnih vrijednosti današnje Crne Gore, nastavlja sa projektom "Art Mix Montenegro", koji je predstavljen i u drugim crnogorskim opštinama, ali i gradovima u regionu - Skadru, Sarajevu, Skoplju, Limasolu", navode u sapštenju za naš portal.

Ulaz na koncert je slobodan.