11-10-2018

Automobili prave pometnju na šetalištu

Veliki broj mještana i turista je izrazio negodovanje zbog automobila koji svakodnevno cirkulišu na budvanskom šetalištu. Iz sekretarijata za komunalno stambene poslove najavljuju da će preuzeti sve aktivnosti kako bio regulisali situaciju u ovom djelu grada.

Automobili prave pometnju na šetalištu | Radio Televizija Budva

Najfrekventnija pješačka promenada u metropoli turizma nije bezbjedna za šetnju zbog velikog broja automobila koji ovu dionicu koriste za nesmetanu vožnju.

Kod hotela Park je do nedavno bila postavljena rampa koja je onemogućavala prolazak automobila.

"Šetalište treba da služi samo za šetnju, automobili su suvišni ovdje i smetaju i turistima i nama mještanima", kazala je jedna sugrađanka.

Nažalost, iako su mještani navikli na ovu nesvakidašnju situaciju za turiste je začudjujuće da šetalište duž slovenske obale ima drugu svrhu.

"Ja uopšte ne razumijem kako ovuda prolaze automobili, još idu u stari grad, to nije stvarno u redu", istakla je turistkinja.

Žene i djeca koja idu često rizikuju da na šetalištu budu povrijeđeni. Iz saobraćajne policije nam je saopšteno da je šetalište pod nadležnošću Sekretarijata za komunalno stambene poslove Opštine Budva.

Kontaktirali smo pomenuti Sekretarijat i dobili informaciju da će urgirati da se što prije zaustavi saobraćaj duž šetališta postavljanjem rampe.