07-10-2022

Azil za zbrinjavanjem napuštenih životina u novom estetskom i funkcionalnom konceptu

Azil koji se prioritetno bavi zbrinjavanjem napuštenih pasa, danas je u potpuno novom estetskom i funkcionalnom konceptu, saopšteno je iz Opštine Budva.

Azil za zbrinjavanjem napuštenih životina u novom estetskom i funkcionalnom konceptu | Radio Televizija Budva

Renovirani su pojedini objekti, popravljeni su krovovi na mjestima na kojima je to bilo potrebno, posijana nova trava, prefarbane ograde koje su korozirale, uklonjen šut, sređena unutrašnjost . Azil raspolaže sa 43 boksa, 7 sektora plus karantinski prostor i zimarnik (za manje pse, tokom zime).

Svaki novodovedeni pas se prvobitno smjesti u karantinski prostor, gdje mora provesti 14 dana, da bi se ustanovilo da li je vlasnički pas i da li ima nekih oboljenja. Tek nakon tog perioda, pas se odvodi na prilagođavanje po sektorima, kako bi se za njega odabrao odgovarajući sektor i time njegov boravak u azilu učinio prijatnijim.



"U RJ Azil je zaposleno osmoro ljudi koji brinu o životinjama i uopšteno o ovom objektu. Pozivamo sugrađane da posjete naše ljubimce utorkom i četvrtkom od 12h do 14h.", zaključuje se u saopšetnju Predraga Ivanovića direktora D.O.O "Komunalno" Budva

Broj azila: 068 890 971