22-05-2019

Bauo na četvrtom Festivalu humanistike kulture i umetnosti fesK

Petrovačko Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ će u četvrtak, 23. maja, od 19.00 časova, biti učesnik na Četvrtom festivalu humanistike, kulture i umetnosti fesK – Pazi šta čitaš! koji će se održati u Kombank dvorani (Dečanska ulica br. 14) u Beogradu.

Bauo na četvrtom Festivalu humanistike kulture i umetnosti fesK | Radio Televizija Budva

O aktivnostima Društva, nedavno održanoj Međunarodnoj multidisciplinarnoj naučnoj  konferenciji pod nazivom „Nematerijala kulturna baština Paštrovića: budućnost tradicije & tradicija za budućnost“, kao i o primjerima dobre prakse na fesK-u će govoriti dr Ljiljana Gavrilović, dr Ana M. Zečević, mr Stanka Janković Pivljanin i mr Dušan Medin.

Festival se održava četvrti put i trajače od 23. do 25. maja. Posjetioce očekuje čak 30 promocija, Fotodokumentarna izložba stare i rijetke knjige: Iz riznice Srpske pravoslavne crkve u Kotoru, koja će biti otvorena tokom cijela tri dana, okrugli sto Integrisani koncept saradnje biblioteka, muzeja, arhiva, kao i 800 najvrijednijih knjiga domaće izdavačke produkcije 54 izdavača knjiga u Srbiji.

Cilj Festivala je da okupi, vrednuje i stavi na uvid festivalskoj publici izdavačku produkciju Srbije u 2018. godini. Osobenost ovog festivala, koji organizuje izdavačka kuća HERAedu, jeste u tome što su na njemu pored profesionalnih izdavačkih kuća ravnopravno uključeni i muzeji, biblioteke, arhivi, instituti, fakulteti i udruženja.