30-11-2020

Begić: U bolnicama 370 kovid pacijenata, 31 životno ugrožen

U Crnoj Gori je hospitalizovano 370 pacijenata pozitivnih na koronavirus, od kojih je 31 životno ugrožen, saopštio je pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić.


Foto:IJZ/Arhiva

On je na konferenciji za novinare Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti kazao da je 87 pacijenata na liječenju u Kliničkom centru Crne Gore.

“Od toga je 31 pacijent životno ugrožen”, rekao je Begić.

On je naveo da se u Opštoj bolnici (OB) u Baru liječe 52 kovid pacijenta, u Beranama 40, Nikšiću 69, a u Brezoviku 38 pacijenata.

“U OB u Pljevljima devet pacijenata u samoj bolnici, a u vojnom stacionaru 14, ukupno 23, u Bijelom Polju 29, OB Kotor 14, OB Cetinje osam i specijalnoj bolnici Kodra deset hospitalizovanih pacijenata”, rekao je Begić.

Prema njegovim riječima, u borbi protiv pandemije ne radi se više o izborima između zdravlja i ekonomije, ili zdravlja i obrazovanja.

“Već se radi o svim elementima našeg života i u nama samima je ključ. Sada se radi o očuvanju našeg uobičajenog ritma života, svega onoga što smo mi biti, i to nikako ne smijemo zaboraviti”, poručio je Begić.


Mina