08-08-2022

Beogradski sindikat gostuje u srijedu u Herceg Novom

Najveća koncertna beogradske atrakcija grupa „Beogradski sindikat“ konačno gostuje u Crnoj Gori. Dugo očekivani koncert održaće se u srijedu 10. avgusta u Herceg Novom, u fantastičnom ambijentu legendarne Kanli kule.



Poslije trijumfalnog koncerta na prepunom beogradskom Tašmajdanu, kada je preko deset hiljada posjetilaca „svi ko jedan“ zajedno sa bendom, puna tri sata pjevalo svaki stih njihovih legendarnih pjesama, hip hop heroji sa Dorćola stižu u Boku na Crnogorsko primorje.

Za koncert „Beogradskog sindikata“ u Herceg Novom i u cijeloj Crnoj Gori vlada izuzetno veliko interesovanje, pa se očekuje i dolazak velikog broja posjetilaca iz Srbije i Republike Srpske, pogotovo što se koncert održava u sred turističke sezone.

Nesumnjivo je da će Kanli kula biti suviše mala da primi sve zainteresovane da prisustvuju „sindikalnom treningu“, kako članovi „Beogradskog sindikata“ nazivaju svoje koncerte. Ukupnoj atmosferi na Kanli kuli značajan doprinos daće i fantastični
gosti, među kojima je i fenomenalni guslar Maksim Vojvodić sa svojom izvornom pjevačkom grupom „Peče“, uključujući i pjevačicu duhovne i etno muzike Branku Zečević. Na koncertu će nastupiti „Kulturno-umjetničko društvo Ilija Kišić“ iz Zelenike, Pjevačka grupa „Prepodobna Kasija Konstantinopljska“ i hor „Sveti Sava“ iz Herceg Novog.

Osim legendarnih pjesama, koje su obiljležile cijelu post-petooktobarsku epohu, „sindikalci“ će publici predstaviti i seriju najnovijih hitova poput „Ljubav u inat“, „Među zvezdama“, „Moja sudbina“, „Stara garda“ sa Nikolom Rokvićem kao i „I dalje kidam“ hit pesma iz filma „Zlatni dečko“.

Frontmen „Beogradskog sindikata“ Feđa Dimović, koji se odmara sa
porodicom na Crnogorskom primorju, kaže da sa velikim nestrpljenjem očekuje koncert u Herceg Novom; „Posebno me oduševljava fantastični ambijent Kanli kule, tako da ćemo imati sve uslove da ponovimo energiju i atmosferu Tašmajdana, ali u jednom mediteranskom ambijentu kakav ima samo naša preljepa Boka. Izuetno će biti i to što će, zahvaljujući turističkoj sezoni, koncertu moći prisustvovati naši ljudi iz svih naših krajeva koji ljeto provode na Crnogorskom primorju.

"Ikoristiću priliku da pozdravim i pozovem na koncert naše prijatelje iz cijele Crne Gore - Podgorice, Nikšića, Pljevalja, kao i obližnjeg Trebinja. Siguran sam da ćemo svi zajedno napraviti koncert koji će se godinama pamtiti i
spominjati“.

Znači, vidimo se u srijedu 10. avgusta na Kanli kuli, u Herceg Novom, na velikom „sindikalnom treningu“ Beogradskog sindikata - SVIZAJEDNO, poručuju organizatori.