10-11-2022

Besplatna trodnevna radionica za start up-ove

Besplatna trodnevna radionica za start up-ove pod nazivom Pitch Me Up, koju organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori, biće održana u drugoj polovini ovog mjeseca u Podgorici.


Foto: NVO Digitalizuj.me

Radionica koja će se održati 17, 22. i 24. novembra, namijenjena je osnivačima ili ključnim članovima inovativnih start up timova.

Iz nevladine organizacije Digitalizuj.me su saoštili da se vrijeme koje start up-ovi imaju na raspolaganju da adekvatno predstave svoju ideju i privuku pažnju potencijalnih investitora, partnera i drugih stejkholdera, najčešće broji u minutima.

„Upravo radi toga, Pitch Me Up radionica će za cilj imati da nauči učesnike kako da predstave svoj start up, adresirajući dva ključna elementa – verbalno predstavljanje start up-a (pitch) i grafičku prezentaciju (pitch deck) koja ga prati“, navodi se u saopštenju.

U okviru radionice, učesnici će biti upoznati sa najboljim praksama izrade svoje grafičke prezentacije (pitch deck), načinima na koje mogu prilagoditi cjelokupni nastup različitim publikama i namjenama, najboljim praksama u pružanju odgovora na najčešća pitanja investitora, kao i savjetima za unapređenje vještina javnog nastupa.

„Cijeli program je dizajniran tako da bude interaktivan i da omogući učesnicima da rade na osmišljavanju svojih prezentacija i rade na njihovom unapređenju na osnovu konstruktivnih savjeta ostalih učesnika i trenera“, objašnjeno je u saopštenju.

Zahvaljujući velikoj podršci donatora programa, učešće na radionici se ne naplaćuje, ali je zbog ograničenog broja mjesta na radionici prijava obavezna.

Više o radionici, kriterijumima za prijavu, kao i o načinu prijave start up-a, svi zainteresovani mogu saznati na sajtu www.digitalizuj.me.

Rok za prijavu je 15. novembar, do 23 sata i 59 minuta.

Radionica Pitch Me Up se realizuje u okviru EBRD Star Venture programa, koji je pokrenut sa ciljem pružanja podrške razvoju visoko-potencijalnih start up-ova, kao i razvoju ukupnog start up ekosistema u zemljama Zapadnog Balkana.

„Star Venture program omogućava start up-ovima da, kroz mrežu mentora i konsultanata, pristupe savjetodavnim uslugama i steknu uvid u najbolje prakse, sa ciljem brzog skaliranja na globalnom nivou. Takođe, program pruža tehničku pomoć akceleratorima u regionu da unaprijede svoje kapacitete i bolje odgovore na potrebe start up-ova“, dodaje se u saopštenju.

Star Venture program u regionu Zapadnog Balkana se realizuje zahvaljujući podršci Luksemburga kroz EBRD Fond za jačanje malih preduzeća (SBIF).