17-08-2014

Betina fotografija godine od danas u Budvi

Najbolje fotografije sa ovogodišnjeg konkursa Betina fotografija godine biće do 24. avgusta izložene u Budvi, u turističkom kompleksu "Slovenska plaža".

Betina fotografija godine od danas u Budvi | Radio Televizija Budva

Izložba je plod saradnje Novinske agencije Beta i Hotelske grupe "Budvanska rivijera", a posjetioci će narednih dana moći da vide više od 50 najuspjelijih fotografija sa ovogodišnjeg konkursa, među kojima i nagrađene.

Takodje, biće izložene i pobjedničke fotografije sa deset prethodnih konkursa za najbolju medijsku fotografiju u regionu Jugoistočne Evrope.

"Na ovogodišnji, 11. po redu konkurs "Betina fotografija godine" stigle su 532 fotografije od 130 autora iz deset zemalja jugoistočne Evrope, a pobjednik je Saša Čolić iz Foto kolektiva Kamerades.

"Nagrade su dodijeljene 15. maja ove godine u Beogradu na svečanosti povodom 20 godina Novinske agencije Beta, a budvanska izložba je prva nakon majske promocije u Beogradu, kada je Betina fotografija godine bila uvrštena i u manifestaciju Noć muzeja. Nakon Budve, izložba će gostovati najprije u Novom Pazaru, a potom na jesen i u Zagrebu", izjavio je za Radio CG urednik Bete Ivan Cvejić.

U proteklih 11 godina izložba Betina fotografija godine gostovala je u prijestonicama u regionu, kao i u Parizu, Otavi i Seulu.