10-09-2018

"Big Game fishing" u Herceg Novom

Atraktivno, šesto Međunarodno takmičenje "Big Game fishing", u ribolovu na sabljarke, tune, lampuge i albakore, u organizaciji "Big Game fishing kluba Herceg Novi", održaće se od 12. do 15. septembra u Herceg Novom, uz podršku Turističke organizacije grada,Opštine i Agencije za gazdovanje gradskom lukom.

Ove godine učešće će uzeti 20 ekipa. Takmičenje će se održati u vodama Crne Gore, van bokokotorskog zaliva, na 12 milja od obale a kreće se iz Gradske Luke Škver. Isplovljavanje je svakog dana takmičenja planirano ujutro u 8 časova a povratak na Škver oko 18 časova prenosi BokaNews.

Zvanično otvaranje i početak manifestacije zakazano je za srijedu veče, 12. septembra, od 20 časova u lokalu “Stanica” na Šveru, gdje će svake večeri od 18 časova početi zabavni program a od 20 časova obaviće se vaganje i bodovanje ulova uz raznovrsnu riblju gastro ponudu. Svi posjetioci i prolaznici imaće priliku da besplatno probaju riblje specijalitete pripremljene od svježeg ulova.

U okvru takmičenja “Big Game Fishing”, u subotu, 15. septembra, održaće se i “Little game fishing”- takmičenje za djecu uzrasta od sedam do četrnaest godina, sa početkom u 10 časova.

“Big game fishing” takmičenje u Herceg Novom je internacionalnog karaktera a ekipe učesnika pored domaćina iz Crne Gore su iz Srbije, Rusije, Švajcarske, Njemačke, Italije...