13-09-2019

Bio jednom jedan Mogren

Malo je fudbalskih radnika, i uopšteno ljubitelja fudbala koji su u sezoni 2008/09 mogli i naslutiti da će fudbalski klub Mogren danas biti ugašen, da neće dočekati 100. rođendan.

Bio jednom jedan Mogren | Radio Televizija Budva

Klub koji je, od sticanja nezavisnosti Crne Gore bio u društvu najboljih, ostvarivao zapažene rezultate i prije nezavisnosti, danas ne postoji na fudbalskoj mapi.

Sastav koji je u dva navrata osvajao šampionske titule u domaćem šampionatu, jedan nacionalni Kup, nažalost nema ni mlađe kategorije.

Ono što je još tužnije jeste da se ime „Mogren“ zabranilo zbog velikih dugova koje je taj fudbalski klub imao. 2017. godine grupa entuzijasta je željela da osnuje FK Mogren 1920, međutim, Ministarstvo sporta je to zabranilo, tako da je ime novoformiranog kluba FK Vihor.

– Roditelji su nas pitali kada će biti osnovan Mogren, rekli smo im nikada pod tim imenom. Razlog je što je dosadašnje rukovodstvo toliko uništilo ime kluba, te da smo od Ministarstva sporta dobili rješenje da se korišćenje imena Mogren zabranjuje u svakom obliku – kazao je tadašnji predsjednik Skupštine Opštine Budva Đorđije Vujović (13. oktobar 2017, Vijesti).

Ne smije se zaboraviti da je Mogren klub koji je iznjedrio veliki broj sjajnih igrača, koji su napravili veoma dobre transfere, čak i milionske: Petar Grbić, Luka Đorđević, Marko Bakić, Dušan Lagator, Milko Novaković, Janko Simović… A da ne pričamo kakva su sve fudbalska imena igrala na „Lugovima“: Marko Ćetković, Radoslav Batak, Ivan Janjušević, Luka Pejović, braća Draško i Balša Božović, legendarni Ratko Zec, Vlado Gluščevim, sjajni napadač Božo Milić, Peđa Ranđelović, Igor Matić i mnogi drugi koji su ostavili dubok trag ne samo u Mogrenu već u našem fudbalu.

Tužna priča za klub koji je iduće godine trebalo da proslavi 100. godina od postojanja…



Preneseno sa https://cg-fudbal.com