15-05-2021

Bira se novo rukovodstvo Budvanske rivijere

Kako Vijesti nezvanično saznaju mjesto predsjednika odbora direktora pripašće kadru Demokrata , dok će izvršni direktor biti iz redova Demokratskog fronta

Bira se novo rukovodstvo Budvanske rivijere | Radio Televizija Budva

Supština akcionara Hotelske grupe "Budvanska rivijera" zakazana je za 17. jun, kada će na elektronskoj sjednici biti izabran novi Odbor diretora ove najveće državne hotelske kompanije u Crnoj Gori. To je "Vijestima" potvrđeno u ovoj kompaniji.

Kadrovi DPS i SD, predstavnici državnog kapitala , koji su godinama unazad rukovodili ovom kompanijom biće razriješeni, te imenovan novi petočlani odbor direktora.

Podsjećamo godinama unazad rukovodeće mjesto u ovoj kompaniji, kako šefa Borda direktora, tako i izvršenog direktora pripadalo je kadrovima demokratske partije socijalista, uglavnom iz Budve. Svetozar Marović dugo godina je bio na mjestu predsjednika Borda direktora.

Inače, kako piše u Centralnoj depozitarnoj agenciji Vlada Crne Gore u ovoj kompaniji ima 41,6 odsto kapitala AIK banka 19,8 odsto, FOND PIO 12,8 odsto, Tendexon limited 7,3 odsto Zavod za zapošljavanje 4,2 odsto, Merkur trgovina 3,2 odsto.

Do sada su predstavnici državnog kapitala u Odboru direktora bili Saša Radović, koji je bio predsjdnik odbora, te Petar Ivković i Ratko Vukotić, dok je predstavnica kapitala Stratex grupe ( kompanija je prije par dana akcije prodala MK grupi) bila Milena Spahić, a MK grupe Vladimir Sekulić.

Na najavljenoj elektronskoj sjednici prvo će biti razriješen petočlani bord, te imenovan novi. Vlada i ostali predstavnici državnog kapitala kandidovaće svoje predstavnike, dok će sa druge strane MK grupa ponuditi sva dva člana.

Osim izbora rukovodećeg kadra, na dnevnom redu sjednice je i predlog odluke o donošenju Statuta Hotelske grupe, predlog odluke o donošenju Poslovnika o radu Skupštine akcionara, predlog odluke o usvajanju Godišnjih finansijskih iskaza i Izvještaja Menadžmenta za 2020. Godinu, predlog odluke o usvajanju Izvještaja o poslovanju za 2020., predlog Odluke o pokriću gubitka Hotelske grupe "Budvanska rivijera" u poslovnoj 2020. , kao i predlog odluke o imenovanju revizora.

“U radu Skupštine akcionara mogu učestvovati akcionari isključivo elektronskim putem, radi obezbjeđenja postupanja Društva u skladu sa Naredbama Ministarstva zdravlja za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa. Skupština može odlučivati ako joj prisustvuju ili su zastupljeni putem punomoćnika Samo oni akcionari koji su na spisku akcionara iz CKDD na dan pribavljanja spiska akcionara (dva dana prije održavanja Skupštine) mogu učestvovati na Skupštini i ostvariti prava akcionara”, navodi se u pozivu.

Kako Vijesti nezvanično saznaju mjesto predsjednika odbora direktora pripašće kadru Demokrata , dok će izvršni direktor biti iz redova Demokratskog fronta.