05-12-2018

Blagoje Čolaković, Luka Drobnjak i Anka Tufegdžić uspješni na Međunarodnom takmičenju učenika kulinarstva u Makedoniji

Učenik drugog razreda kulinarstva SMŠ "Danilo Kiš", Blagoje Čolaković i njegovi prijatelji Luka Drobnjak i Anka Tufegdžić osvojili su jednu zlatnu i dvije srebrene medalje na Međunarodnom takmičenju učenika kulinarstva u Makedoniji.

Blagoje Čolaković, Luka Drobnjak i Anka Tufegdžić uspješni na Međunarodnom takmičenju učenika kulinarstva u Makedoniji | Radio Televizija Budva

Tim povodom Maestral, jedan od hotela koji stipandira buduće studente, priredio je za njih i njihove profesore svečani ručak i tom prilikom budućim kuvarima uručili simbolične poklone, set kuhinjskih noževa.



Anka Tufegdžić osvojila je zlatnu, a Blagoje Čolaković i Luka Drobnjak srebrene medalje, u jakoj konkurenciji od 400 takmičara iz 25 zemalja.

"Spremao sam rolovanu srnetinu u slanini sa pireom od krompira. Puno mi znači ovo takmičenje zato što na taj način stičemo nova iskustva", istakao je učenik Blagoje Čolaković dodajući da u budućnosti sebe vidi na fakultetu, sa mnogo više znanja u ovoj profesiji, kako bi mogao da napreduje.

U Maesterlu su istakli da su željeli da mladim budućim kuvarima današnjim susretom ukažu čast i zahvalnost za uspjeh koji su postigli na Međunarodnom takmičenju.