06-01-2022

Blizanci rođeni u različitim godinama

Kada bi vam neko rekao da blizanci nisu rođeni istoga dana, pa čak ni iste godine, vjerovatno biste pomislili da se šali. Međutim, takav fenomen se dogodio na izmaku 2021. i na početku 2022. godine u Kaliforniji.

Blizanci rođeni u različitim godinama | Radio Televizija Budva

Bebe su rođene u razmaku od 15 minuta, a imaju rođendane u različitim danima, mjesecima i godinama nakon što je jedna od njih došla na svijet tačno u ponoć u novogodišnjoj noći.

Fatima Madrigal i Robert Truhiljo iz Grinfilda u Kaliforniji postali su roditelji Alfredu i Ajlin, bratu i sestri koji su rođeni u različitim danima. Ovaj nesvakidašnji porođaj obavljen je u medicinskom centru Natividad.

Dječak Alfredo rođen je u 23.45 sati 31. decembra 2021. godine, a djevojčica Ajlin u ponoć 1. januara 2022. godine, prenijeli su strani mediji.

Kako je mama Fatima rekla za medije, “ludo” je da njeno dvoje djece imaju različite rođendane, ali joj je drago što je Ajlin stigla malo kasnije.

“Meni je skroz blesavo što su blizanci, a imaju različite rođendane”, rekla je ona.

Kako je dodala, bila je iznenađena i srećna što je djevojčica stigla u ponoć.

Porodični ljekar u Natividad Medical Group, dr Ana Abril Arias je rekla da je ovo definitivno bio jedan od najupečatljivijih porođaja u njenoj karijeri.

“Bilo je apsolutno zadovoljstvo pomoći ovim mališanima da bezbjedno stignu ovdje 2021. i 2022. Kakav nevjerovatan način za početak Nove godine”, dodala je.

U SAD se svake godine rodi 120.000 blizanaca, što čini više od tri odsto svih porođaja, ali je izuzetno rijetko da se blizanci rađaju u različitim danima, te da imaju različite rođendane. A gotovo je nevjerovatno da budu rođeni različitih godina.