15-03-2018

Bokobran organizuje građanski protest „Pet do podna" u Kotoru

Inicijativa Bokobran će u okviru kampanje NE!GradiNA u subotu 17. marta u 11:55 h kod crkve Svetog Matije u Dobroti početi građanski protest pod nazivom „Pet do podna".

Bokobran organizuje građanski protest „Pet do podna

Iz organizacije ovog građanskog protesta navode se da se protest organizuje „povodom "fermavanja" devastacije Boke Kotorske u ime tzv. razvojnih i valorizatorskih projekata iza kojih ne stoji ništa drugo nego interes pojedinaca i tzv. strateških investitora, da na djevičanskim pozicijama posade svoje tlocrt x broj etaža interpolacije u prostor prirodne i kulturne baštine svijeta. U čemu im često, neradom ili radom mimo opšteg interesa, pomažu institucije i instrumenti sistema.

Protest „PET DO PODNA“ zakazan je za subotu, 17.mart 2018.godine u 11:55h- pet do podna kod crkve Svetog Matije u Dobroti, odakle kreće protestna šetnja do lokacije Kamp, odnosno dijela dobrotske rive gdje je u planu nasipanje plaže za potrebe kompleksa Dobrota Palazzi.

"Protestom želimo reći decidno BASTA!"

"Mi smo grupa ljudi različitih zanimanja i ideoloških pogleda koji smo se, uprkos razlikama među nama, okupili oko zajedničkog cilja- "fermavanja" degradacije Zaliva u ime nekih megalomanskih urbanističkih i arhitektonskih projekata iza kojih ne stoji ništa drugo nego enormno bogaćenje određenih pojedinaca iz crnogorske vlasti i takozvanih strateških investitora", navode iz Bokobrana.

Dosta je bilo podilaženja privatnim interesima nauštrb prirodnog i kulturnog nasljeđa Boke. Dosta je bilo prodavanja priče o razvoju, koji je suštinski ništa drugo nego množenje kvadrata uz punjenje džepova. OVO NIJE TURISTIČKI PROJEKAT! Turizam nije izgradnja i prodaja stanova za sekundarno stanovanje!

NE!GradiNA
Razvoj nije uništavanje potvrđenih planetarnih vrijednosti Boke Kotorske!

"Bokobran" poručuje: valorizacija DA, ali u temeljnom značenju ovog termina, što znači poštovanje i očuvanje ambijentalnih vrednota; degradacija i uništavanje Boke Kotorske NE ni po koju cijenu!!

Pridružite nam se u subotu, 17.marta 2018. U PET DO PODNA. Recimo glasno- NE!GradiNA!
Krajevi, kao i bića, imaju dušu"- Frano Alfirević", poruka je iz Bokobrana.