30-09-2020

Boljačin do, prigradsko naselje ili zaboravljeni dio grada?

Mještani naselja Boljačin do, na svega par kilometara od centra Budve, po drugi put apeluju na nadležne putem našeg portala, kako bi ukazali pažnju na, kako kažu, "nebrigu" o ovom itekako prometnom dijelu grada.

Boljačin do, prigradsko naselje ili zaboravljeni dio grada? | Radio Televizija Budva

"Ovo je jedan od dva puta kojim se može doći do manastira Maini, ali realno gledano ni jedan od puteva nije u sjajnom stanju, međutim, ovaj ipak prednjači slobodno se može reći u zapuštenosti", kazao je čitalac.




Napukao asfalt, rupe, nagomilani stari automobili pokraj puta, neadekvatno odlaganje otpada i nesređeno rastinje uz put, veliki su razlozi zbog čega se šalje ne tako lijepa slika iz ovog dijela Budve.




"Ovdje je dosta zgrada, ima dosta stanara, veliki broj automobila i djece svakodnevno cirkuliše X ulicom, koja vodi kroz ovo naselje i zaista nije ni malo lijep prizor, sam prilaz naselju, ali i samo naselje koje izgleda veoma zapušteno", kazao je jedan od mještana.




Ovo naselje jedno je od novije razvijenih naselja u Budvi, međutim prizori koji se tamo mogu zateći ne govore u prilog tome.
Nerbiga i zaborav kao da su u slojevima prekrili X ulicu i naselje Boljačin do i time ga učinili neprivlačnim očima kako mještana tako i prolaznika.