16-02-2021

Borovinić Bojović: Sjutra stižu prve količine vakcina

U Crnu Goru će sjutra stići prve količine vakcine protiv koronavirusa, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Borovinić Bojović: Sjutra stižu prve količine vakcina | Radio Televizija Budva

Foto: Printscreen

“Prva u našu zemlju stiže Sputnjik V vakcina, i to u količini od dvije hiljade doza sjutra, a još dvije hiljade u narednim danima, a obezbjeđena je u dogovoru sa Srbijom”, rekla je Borovinić Bojović.

Kako je navela, Ministarstvo zdravlja i Vlada od početka mandata, odnosno posljednja dva mjeseca, vode više bilateralnih pregovora kako bi dobili vakcinu i stavili pod kontrolu širenje virusa.

“Prvi od tih pregovora koji nam donosi vakcinu je onaj koji vodimo sa nama sjusjednom i prijateljskom Srbijom. Poslije više mojih razgovora sa uvaženim kolegom Lončarom, kao i potpredsjednika Vlade Abazovića sa premijerkom Anom Brnabić, prve vakcine biće sjutra na podgoričkom aerodromu”, kazala je Borovinić Bojović.

Ona je, u ime Vlade, Ministarstva i svoje lično ime, zahvalila Srbiji, koja je u ovom važnom trenutku prepoznala potrebu i pružila ruku Crnoj Gori i svim njenim građanima.

"Crna Gora, takođe, svakog dana čeka da pristigne i prvi kontingent iste vakcine, Sputnjik V, koji je dogovoren direktno sa Rusijom, a u narednom periodu očekuje se i vakcina kineskog Sinofarma, kao i Fajzerova vakcina", navela je Borovinić Bojović.

Ona je kazala da je vakcinu protiv virusa, koji planetu drži paralisanom skoro godinu, Vlada Crne Gore obezbijedila za nešto malo više od dva mjeseca.

"Zdravlje naših građana je naš ključni prioritet i tako će ostati i ubuduće. Bezbjedna, efikasna i kvalitetna vakcina stiže u Crnu Goru", poručila je Borovinić Bojović.

Ona je podsjetila da je, pored vakcine, ključ za očuvanje zdravlja pridržavanje mjera.

"Dakle, maska-ruke-distanca ostaje na snazi i dalje", navela je Borovinić Bojović.



Mina