27-01-2021

Borovinić Bojović: Vakcinacija protiv koronavirusa imperativ

Zemlje regiona moraju zajedno učestvovati u borbi protiv koronavirusa, ocijenila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, navodeći da je vakcinacija sada imperativ.


Foto: Screenshot/Youtube

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, Borovinić Bojović je razgovarala sa ambasadorom Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Mihajlom Trpkoskim i upoznala ga sa prioritetima resora na čijem je čelu.

Sagovornici su razmijenili informacije o dobrim preduslovima za saradnju dvije države u oblasti zdravstva, uvažavajući činjenicu da su i dalje na snazi Ugovor o saradnji iz 2006. i Memorandum iz 2019. godine.

Boronivić Bojović je, kako je saopšteno, naglasila da se mora regionalno učestvovati u borbi protiv koronavirusa, i dodala da se nada da naučene lekcije iz izazovnog perioda neće biti zaboravljene.

"Vakcinacija je sada imperativ, a to je proces koji je pun izazova i koji će željene rezultate dati u periodu koji je pred nama“, rekla je Borovinić Bojović.

Trpkoski je kazao da se nada da će saradnja postati intenzivnija, naglašavajući da postoji puno znamenitih ljekara Makedonaca koji rade u Crnoj Gori.


Izvor: Mina