23-12-2017

Branu Mićunoviću još godina da započne gradnju

Budvanskoj kompaniji “Zeta film” nikšićkog biznismena Branislava Brana Mićunovića, biće nevažeća građevinska dozvola, ukoliko u narednih 12 mjeseci ne započne gradnju kondo hotela sa pet zvjezdica na mjestu oronule zgrade “Zeta filma” nadomak Staroga grada.

Branu Mićunoviću još godina da započne gradnju | Radio Televizija Budva

Ministarstvo održivog razvoja je tačno prije godinu izdalo građevinsku dozvolu Mićunovićevoj firmi, koju je oročila na dvije godine. Međutim, punih godinu “Zeta film” nije započeo gradnju, niti, kako se spekulisalo, pronašao partnera za ambiciozni investicioni poduhvat gradnje dvanaestospratnog kondo hotela u srcu Budve.

“Investitoru prestaje pravo građenja po izdatoj građevinskoj dozvoli, ukoliko ne započne građenje objekta u roku od dvije godine od dana izdavanja iste”, piše u građevinskoj dozvoli, koju je 23. decembra 2016. potpisao ministar održivog razvoja Pavle Radulović.

Da ima namjeru da gradi, Mićunović je jasno stavio do znanja kada je njegova kompanija uplatila u opštinsku kasu 145 hiljada eura, koliko iznosi godišnja rata za komunalije na ime gradnje kondo hotela. To je druga od ukupno pet rata, koje mora da izmiri na ime komunalija, koje su zaračunate od strane bivše DPS lokalne uprave na iznos od 794 hijade eura.

Da će redovno, jednom godišnje izmirivati obaveze, Mićunović je kao garanciju založio zemljišni kompleks od 6.000 kvadrata u Reževićima, na koji je Opština početkom ove godine stavila hipoteku.

Nakon zaključenog ugovora o komunalijama, resorno ministarstvo je krajem prošle godine izdalo i građevinsku dozvolu za izgradnju primarnog ugostiteljskog objekta za pružanje usluga smještaja i usluge pripremanje i usluživanje hrane i pića, kondo hotel sa pet zvjezdica.

U Centralnom registru privrednih subjekta Branislav Mićunović je upisan kao predsjedik Borda direktora ”Zeta filma”, dok su njegov sin Đorđe, kćerka Andrea Kustudić i sinovac Predrag Mićunović članovi odbora direktora preduzeća.

Izvor: Vjesti