25-01-2022

Budva: Bigović uhapšen zbog pokušaja ubistva

Budvanin Marinko Tomić (31) ranjen je prije dvije noći u tuči u budvanskom naselju Markovići, a zbog sumnje da mu je nanio više ubodnih rana uhapšen je njegov sugrađanin Ivan Bigović (19).

Budva: Bigović uhapšen zbog pokušaja ubistva | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Pixabay

To su saopštili iz Uprave policije, objasnivši da su zbog tuče u kojoj je ranjen Tomić uhapsili tri osobe - Bigovića zbog ubistva u pokušaju, a Danilovgrađanina Davida Lukovca (21) i Žabljačanina Uroša Stevovića (23) zbog učestvovanja u tuči.

Iz UP objašnjavaju da je 23. januara uveče budvanska policija od zaposlenih iz Službe hitne medicinske pomoći obaviještena da je Tomić primljen na ukazivanje ljekarske pomoći sa više ubodnih rana u predjelu stomaka.

Ističu da su policajci aktivnostima na terenu došli do saznanja da je u nedjelju veče, oko 22.40 časova, u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Markovići, došlo do verbalnog a potom i fizičkog konflikta između Lukovca i Tomića sa jedne strane i Bigovića i Stevovića sa druge strane.

”Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je tokom tuče I.B. upotrebom noža nanio povrede M.T. u predjelu stomaka. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se I.B. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju, a da se D.L. i U.S. liše slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo učestvovanje u tuči”, kazali su iz Uprave policije.

POSUDIO PARE, PA TUKAO

Osim u Budvi, policija je zbog tuče hapsila i u Beranama - dvadesetčetvorogodišnji Beranac Mihailo Šćekić uhapšen je zbog sumnje da je prije tri dana pretukao šest godina starijeg sugrađanina N. Đ., kom je, navodno, prethodno posudio novac uz zelenašku kamatu.

To su saopštili iz Uprave policije, ističući da je beranska policija 22. januara obaviještena da je u Opštu bolincu Berane primljen tridesetogodišnjak sa povredama iz nasilja.

”Licu N.Đ. (30) konstatovane su teške tjelesne povrede. Policija je od njega prikupila obavještenje, te došla do sumnje da mu je povrede nanio M.Š. (24), kao i da je M.Š. dao N.Đ. novac na pozajmicu uz nesrazmjernu kamatnu stopu. Upoznat je nadležni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se M.Š. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda i krivično djelo zelenašenje”, saopštili su iz Uprave policije.