15-06-2021

Budva Bike Share: Sjedi i vozi- sit and ride

Budva Bike Share sistem javnih bicikala postao je naša svakodnevnica koju prihvataju i naši sugrađani i turisti. Upoznajte se sa načinom korišćenja ovih fantastičnih bicikala.

Budva Bike Share: Sjedi i vozi- sit and ride | Radio Televizija Budva

Dio EU Interreg IPA CBC projekta koji je trajao pune dvije godine do konkretne finalizacije je završen, ono što slijedi je razrada ovog sistema i naravno pametno planiranje budućih gradskih stanica javnih bicikala koji bi na jedan nov i ekološki prihvatljiv način postali adekvatna zamjena za automobil.

Budva Bike Share koristi njemačke bicikle firme Nextbike i njihove stanice znog kvalitetne logistike koju ova kompanija pruža svojim korisnicima. To se ogleda u korištenju već izrađene aplikacije koja važi za cio svijet gdje postoji sistem Nextbike, odnosno aplikacija važi za preko 270 gradova svijeta.Budva Bike Share powered by Nextbike se koristi vrlo jednostavno.

Za početak, potrebno je skinuti aplikaciju na vaš mobilni telefon i zatim se registrovati. Nakon registracije ukucati tražene podatke. Jako je važno da naglasimo da se traženi broj telefona OBAVEZNO mora ukucati u traženom formatu + pozivni broj zemlje broj telefona ( bez znaka plus, aplikacija će vas vraćati na početak i neće vam dozvoljavati dalje da se registrujete ). Nakon toga, dobićete sigurnosni pin i tek nakon toga možete izvesti plaćanje karticom ( čije podatke takođe treba da unesete u tražena polja)

Kada ste to sve uradili i izvršili plaćanje, možete uzeti svoj bicikl sa stanice.

Važna napomena za sve korisnike - ukoliko bicikl ne vratite na stanicu već ga ostavite negdje u gradu, naplaćuje vam se penal u iznosu od 20 eura.

Cijena najma od pola sata je jedan euro.

Zato je naš slogan “Sjedi i vozi” najbolja ilustracija Budva Bike Share iskustva.