15-02-2018

Budva domaćin Igara malih zemalja

U maju naredne godine Crna Gora i Budva biće domaćini Igara malih zemalja, gdje će se iz devet država okupiti preko hiljadu takmičara.

Budva domaćin Igara malih zemalja | Radio Televizija Budva

Sportisti će biti smješteni u Budvi, a osim našeg grada, takmičenja će se održavati u Podgorici, Baru, Tivtu i na Cetinju.

U prvoj posjeti Crnoj Gori i Budvi ispred Olimpijskog komiteta malih zemalja, od juče borave predsjednik i generalni sekretar Organizacije malih zemalja Andjelo Vićini koji su bili u radnoj posjeti i tokom dana razgovarali sa predstavnicima lokalne samouprave.

Iz Organizacije malih zemalja su istakli da će najveći izazov biti da se svo stanovništvo Crne Gore uključi, jer je od svih malih zemalja Evrope - Crna Gora najveća, ali da s obzirom na entuzijazam organizatora, ne sumnjaju da će sve biti kako treba.

Predsjednik opštine Budva, Dragan Krapović naglasio je da je posebna čast to što će Budva biti centar dešavanja ovih Igara.

On je dodao da je jako bitno da lokalno stanovništvo i građani Crne Gore uvide značaj i atraktivnost ovih Igara i takmičenja, da bi svojim interesovanjem i entuzijazmom pogurali kompletnu organizaciju i sportiste ka što boljim rezultatima.