16-09-2021

Budva: Jubilarni 30. Otvoreni ljetnji festival sporta do 19. septembra

Jubilarni 30. Otvoreni ljetnji festival sporta počeo je juče u Budvi, a trajaće do 19. septembra.


Foto: Asocijacija "Sport za sve Srbije"

Organizatori su Asocijacija "Sport za sve Srbije" i Crnogorski savez sportske rekreacije „Sport za sve”, kao i nadležni nacionalni sportski savezi za oblast sportske rekreacije.

Kako su kazali iz Asocijacije "Sport za sve Srbije", učesnici su smješteni u hotelu „Slovenska plaža“

"Ovogodišnji festival će se održati u skladu sa svim aktuelnim mjerama prevencije širenja zarazne bolesti COVID-19, koje propisuje i Vlada Crne Gore, čime pokazujemo najviši nivo odgovornosti i brige za zdravlje svih učesnika festivala", naveli su u saopštenju.

Oni su istakli da se zajednička realizacija programa Let festa pokazala kao veoma uspješna i da je podržana učešćem velikog broja sportskih rekreativaca, ljubitelja porodične ljetnje rekreacije, sportskih organizacija i stručnjaka, članova granskih sindikata i zaposlenih u lokalnim samoupravama i firmama.

"Let fest je dobra prilika da zainteresovani učesnici kroz takmičarski dio programa sumiraju svoje rezultate tokom ljetnje sezone i provjere svoju fizičku kondiciju, edukacijom podignu nivo aktivnog životnog stila i kroz društveno-zabavne sadržaje dožive nezaboravne trenutke."

Cjelokupan program ovogodišnjeg festivala (takmičarski, rekreativni, edukativni i zabavni) biće, kako navode, usmjeren na realizaciju programskih aktivnosti na otvorenom i uz prisustvo i primjenu svih preporučenih mjera zaštite od COVID-19.

"Evropska Federacija kompanijskog sporta – EFCS i Balkanska Asocijacija radničkog sporta – BAWS, prepoznale su Let fest kao značajan međunarodni događaj koji okuplja veliki broj regionalnih organizacija i kompanija koje brinu o zdravlju svojih zaposlenih (Bugarske, Rumunije, Turske, Severne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije).

O dosadašnjoj afirmaciji i uspešnosti manifestacije dovoljno govori i činjenica da je Međunarodni Olimpijski Komitet – IOC u dva navrata bio generalni pokrovitelj Let festa", kazali su iz Asocijacije "Sport za sve Srbije".