03-06-2014

Budva lider na prvim “Jadransko-jonskim omladinskim igrama u makroregionu”

Opština Budva izabrana je od strane Foruma jadransko-jonskih gradova, čija je aktivna članica od 2012. godine, za crnogorski grad lider na prvim “Jadransko-jonskim omladinskim igrama u makroregionu”, koje se održavaju od 6-9. juna u Ankoni.

Budva lider na prvim “Jadransko-jonskim omladinskim igrama u makroregionu” | Radio Televizija Budva

Na ovogodišnjim omladinskim igrama učestvovaće djeca od 13 do 16 godina, a Budva kao grad lider i koordinator sportskih aktivnosti, animirala je za učeće i mlade sportiste iz Kotora, Bara i Cetinja. Učesnici is opštine Budva takmičiće se u fudbalu, rukometu, odbojci i tekvondou, Cetinja u odbojci za žene, Kotora u vaterpolu i jedrenju, dok će se učesnici iz Bara takmičiti u tenisu, atletici i košarci.

Ove godine iz Crne Gore za Ankonu, u četvrtak 5. maja kreće ukupno 119 učesnika iz ova 4 grada (iz Budve 49, Bara 40, Cetinja 12, Kotora 18). Ovaj događaj svakako je važan i predstavlja odličnu priliku za socijalizaciju, razmjenu iskustava, povezivanja i širenje sportskih vrijednosti i zdravih životnih načela mladih sportista.

Opština Budva je članica Foruma jadransko-jonskih gradova od 2012. godine, a od prije godinu dana član je Upravnog odbora Foruma koji broji još 57. gradova i opština iz Grčke, Italije, Hrvatske, Slovenije, Albanije, BiH, Hrvatske i Crne Gore.

U protekle dvije godine Budva je imala itekako zapaženu ulogu prisustvujući i aktivno učestvujući u radu Upravnih odbora i Plemarnih sjednica Foruma, što je između ostalog, i doprinjelo ovogodišnjoj liderskoj poziciji na prvim Jadransko-jonskim omladinskim igrama u makroregionu.