24-03-2022

Budva na sajmu turizma u Beogradu

Na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu danas su svoje štandove otvorili HG Budvanska rivijera, JP za upravljanjem morskim dobrom Crne Gore, TO Budva kao i NTO Crne Gore.



„Predstavljanje HG Budvanska rivijera na ovogodišnjem sajmu turizma je veoma značajno za Budvu jer je tržište Srbije veoma bitno u strukturi gostiju koji odsijedaju u našim hotelima, slobodno možemo reći da je to jedan od top 3 tržišta, a mi se trudimo svake godine da se lijepo predstavimo, da pripremimo brojne popuste za one koji se odluče da naprave rezervaciju ovdje direktno na našem štandu“, kazala je Jelena Kaluđerović, menadžerka za odnose sa javnošću HG Budvanska rivijera.



Ana Tripković, direktorica NTO-a Crne Gore je kazala da je oko pola miliona registrovanih dolazaka i tri miliona noćenja ostvareno u prethodnoj godini, a tržište Srbije je na prvom mjestu u Crnoj Gori i to je neki trend koji postoji više godina, ako ne i više decenija. Sa tim u vezi, promocija na njihovom tržištu je od izuzetnog značaja.



Direktor JP Morsko dobro CG Mladen Mikijelj je kazao da je Crna Gora prošle godine doživjela turistički preporod, turistička privreda se značajno oporavila, a veliki doprinos tome su dali gosti iz Srbije.



Predsjednik Opštine Budva Marko Carević je iskazao veliko zadovoljstvo tokom posjete svim štandovima iz Crne Gore na sajmu, da je to veoma značajno za turističku privredu kako Budve, tako i cijele Crne Gore, kada imamo šta da ponudimo, a da na pravi način to i predstavimo.