11-01-2018

Budva ove godine dobija dugo obećavani Dnevni centar

Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju biće osnovan u Budvi, najvjerovatnije do kraja ove godine.

Budva ove godine dobija dugo obećavani Dnevni centar | Radio Televizija Budva

Predviđeno Konvencijom UN o pravima djeteta "Dijete sa fizičkim ili mentalnim smetnjama treba da uživa pun i kvalitetan život u uslovima koji obezbjeđuju dostojanstvo, unapređuju samopouzdanje i olakšavaju njegovo aktivno učešće u zajednici“.

Da bi djeca i omladina sa smetnjama u razvoju mogla da uživaju predviđeno iz Konvencije, između ostalog, potreban im je Dnevni centar, čiju je realizaciju predsjednik Opštine najavio za ovu godinu.

"Završen je tender, odabran je izvođač i stvorene su sve pretpostavke za realizaciju projekta Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetanjama u razvoju. To je projekat koji dugi niz godina nije realizovan, a sada smo zaokruzili kompletan proces, i napokon se ove godine ulazi u realizaciju tog bitnog projekta za opštinu Budva" kazao je predsjednik opštine Budva, Dragan Krapović.

On je dodao da svi pate zbog nedostatka tog prostora, ne samo djeca koja su bolesna, već i njihove porodice zbog nemogućnosti odvijanja normalnog života. Osnivanjem ovog centra biće im olakšano da rade, da obavljaju svoj posao. Ukratko, olakšaće im se život.

"Ovaj Dnevni centar nam je prioritet svih prioriteta", zaključio je Krapović.

Osnivanjem ovog centra bi se poslije punih 10 godine stavila tačka na dugo obećavani projekat.

Odluka o osnivanju Javne ustanove “Dnevni centar” usvojena na sjednici Skupštine Opštine još u februaru 2014. Dnevni centar nije opremljen za vrijeme bivše vlasti uprkos tome što je 2015. raspisan tender i izabran izvođač radova.