11-04-2020

Budva par sati pred početak policijskog časa

Glavno šetalište u Budvi ovih dana neobična je slika za sve mještane, budući da se situacija kakvu je nametnula pandemija virusa Covid-19 u Crnoj Gori u Budvi, ne pamti. Prazne ulice i trgovi slika su crnogorskih gradova i vrijeme pandemije, no ipak par sati pred početak policijskog časa Budvani svakodnevno koriste da udahnu svjež vazduh i vide more.

Budva par sati pred  početak policijskog časa | Radio Televizija Budva

Podsjećamo, trgovi, igrališta i pješačke staze u Budvi, u skladu sa opštinskom odlukom o suzbijanju širenja zarazne bolesti i mjerama Vlade i NKT-a već neko su vrijeme zatvoreni.







Nema sumnje u to da porast tempetature i pogodni vremenski uslovi sugrađane mame napolje, no ipak ne smijemo zaboraviti na situaciu u kojoj se nalaze naš grad, zemlja pa i cijeli svijet.





Sve mjere koje su preduzete u cilju su zaštite građana i sprječavnja širenja zarazne bolesti. Kako smo više puta i objavljivali na našem portalu, komunalna policija u Budvi svakodnevno apeluje na građane da poštuju opštinske i mjere Vlade Crne Gore.





Nalazimo se u situaciji kada je jako važno pokazati društvenu odgovornost. Par sati pred početak policijskog časa na ulicama u Budvi mogu se vidjeti građani koji hvataju poslijednje zrake sunca pred karantin kao i oni koji par slobodnih sati pred "zaključavanje grada" koriste za rekreaciju. Na pješačkoj stazi ka bečićkom tunelu i danas smo zatekli određeni broj šetača među kojima je bilo i odraslih, djece ali i penzionera.



U super marketu u jednom budvanskom naselju kazali su nam da je najveća gužva upravo sat vremena pred početak policijskog časa. Te da redovi u tom terminu znaju biti nepregledni, no da na rafovima svega ipak ima dovoljno.



Kada se ova situacija sa pandemijom Covid-19 jednom konačno okonča nadamo se da ćemo više cijeniti svakodnevne male stvari na koje u normalnim okolnostima ne obraćamo pažnju. Stvari kao što su bezbrižna šetnja, brzinska kupovina, kafa na otvorenom, poljubac i zagrljaj sa bližnjima.






Nadamo se da će nas ova situacija sve promijeniti na bolje, a do tada poštujmo mjere koje je propisalo NKT i #ostanimo doma, da bismo što prije mogli napolje!