19-01-2020

Budva predstavljena na sajmu turizma “Ferien Messe” u Beču

Turistička organizacija opštine Budve u saradnji Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom Crne Gore predstavila je turističku ponudu Budve na sajmu „Ferien Messe“, koji se od 16. do 19. januara održao u Beču.



"Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore svoju ponudu predstavile su, pored Turističke organizacije opštine Budva, i lokalne turističke organizacije Podgorice, Cetinja, Tivta, Kotora, Bara i Ulcinja, JP “Nacionalni parkovi Crne Gore”, nacionalna avio-kompanija „Montenegro Airlines”, HG “Budvanska rivijera”, hoteli „Mediteran Hotel & Resort“, „Maestral Resort & Casino“, „Avala Resort & Villas“ i „Karisma Hotels Adriatic“, i agencije “Montenegro Tourist Service”, “Talas-M“ i „Explorer“", navodi se u saopštenju.

Budvu je prethodne godine tokom prvih devet mjeseci posjetilo 46% više turista iz Austrije koji su ostvarili 22% više noćenja.

Austrijanci najviše koriste smještaj u hotelskim kapacitetima i pansionima, takođe najčešće su zainteresovani za izletničke ture, plaže i odmor u prirodi.

Na osnovu trenutnog bukinga austrijskih turoperatora i turističkih agencija koje u svojim programima nude Crnu Goru očekuje se nastavak pozitivnih trendova i u 2020. godini.

Tome će svakakao doprinijeti i dobra avio-povezanost, s obzirom na to da Austrian Airlines ima direktne letove svakog dana iz Podgorice za Beč, dok Montenegro Airlines leti za Beč četiri puta
sedmično.



„Ferien Messe“ je vodeći sajam na austrijskom tržištu, ove godine okupio je 800 izlagača iz preko 70 zemalja svijeta, na kojem svoju ponudu predstavljaju svi sektori turističke privrede. Sajam svake godine posjeti veliki broj medijskih kuća i preko 150.000 posjetilaca", zaključuje se u saopštenju.




Foto: TOB