19-03-2021

Budva: Tivćanin kažnjen sa 500 eura zbog odlaganja otpada na Toplišu

Komunalna inspekcija i policija Opštine Budva nastavila je sa kažnjavanjem građana i pravnih lica koja ne odlažu otpad na predviđenim mjestima. Vršilac dužnostu načelnika službe Darko Čelebić, saopštio je za Portal RTV Budva da su izdali prekršajni nalog i sa 500 eura kaznili Tivćanina, koji je juče na brdu Topliš izbacio veliku količinu otpada.

Budva: Tivćanin kažnjen sa 500 eura zbog odlaganja otpada na Toplišu | Radio Televizija Budva

Foto: Komunalna policija

”Službenici Komunalne inspekcije i policije su vršeći redovni komunalni nadzor utvrdili da je fizičko lice sa teritorije tivatske opštine odložilo otpad van predviđenog mjesta i na taj način formirao nelegalnu deponiju, zbog čega je procesuiran u skladu sa Zakonom o Komunalnim djelatnostima”, precizirao je Čelebić, dodajući da je Tivćaninu naređeno da sav otpad koji je izbacio, pokupi, što je i učinio.

Prema njegovim riječima, od početka februara, kada su počele pojačane kontrole, kažnjeno je više fizičkih i pravnih lica zbog odlaganja otpada van mjesta za koje je to predviđeno.



Komunalna inspekcija i policija, kako je najavio, nastaviće stalne obilaske kritičnih lokaliteta na kojima se vrši nelegalno odlaganje otpada i sankcionisaće svakog nesavjesnog sugrađanina koga zateknu da krši Zakon.

“Cilj nam je da se poštuju propisi, zaštiti životna sredina i eliminišu ružne slike koje nastaju zbog nepropisnog odlaganja otpada”, poručio je Čelebić.

Divlje deponije ugrožavaju više lokaliteta na prostoru budvanske opštine, a jedna od kritičnih lokacija je upravo na brdu Topliš iznad Budve.


D.B.