23-02-2021

Budva: Tokom noći pet osoba kršilo mjere

Na pet kontrolnih punktova u Budvi koje kontrolišu službenici CB Budva, tokom noći bilo je pet slučajeva da osobe krše epidemiološke mjere i protiv njih će biti podnijete krivične prijave, ističe komandir CB Budva Dejan Rakočević.

Budva: Tokom noći pet osoba kršilo mjere | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva, portal RTV Budva

Kako je istakao, od uvođenja mjera broj ljudi koji krše pravila je sve manji, pa su tako prethodnog vikenda imali jednu osobu u prestupu, vikend prije toga pet, a vikend prije toga 12.

"U prethodnih 12 dana na pet punktova obavaljamo kontrolu prije svega izlaska građana iz Budve i u tome nam pomaže i granična policija. Od početka godine 80 lica je prijavljeno zbog kršenja epidemioloških mjera. Prethodnih dana bilježimo pad broja osoba koji krše mjere", istakao je Rakočević.

On je dodao da se povremeno stvaraju gužve, jer je ponekada potrebno da se obave i dodatne provjera za neka lica kako bi bili sigurni da ona mogu da napuste grad. A imali su i slučajeva zloupotrebe potvrda.

"Budva je čvorište za primorje, ali i sa centralnim dijelom države, pa je frekvencija putnika velika, i ponekad su mogući zastoji, ali se trudimo da što brže izvršimo kontrolu, a da ona bude i detaljna. Zato molimo građane za strpljenje", kazao je Rakočević.

Izvor: RTCG