07-09-2021

Budva: Uhapšen Ćipranić zbog utaje poreza i doprinosa

Nakon sprovedenog izvidjajnog postupka u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom Kotor, juče je lišen slobode Boris Ćipranić iz Budve, zbog osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo Utaja poreza i doprinosa, iz člana 264 stav 4 u vezi stava 1, a u vezi sa clanom 49. KZ CG, saopšteno je RTV Budva.

Budva: Uhapšen Ćipranić zbog utaje poreza i doprinosa | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva, portal RTV Budva

"Naime, imenovani je, kao poreski obveznik, vršio prodaju stambenih jedinica, zaključivao ugovore i predugovore o prodaji nepokretnosti u kondo hotelu u Rafailovićima, naplaćivao djelimično ili u cjelini iznose za prodate nepokretnosti, naplaćivao avanse, a nastale obaveze obračunavanja poreza na dodatu vrijednost nije evidentirao u poreskim prijavama", potvrđeno je portalu RTV Budva iz budvanske policije.

Na ovaj način, kako ističu, prijavljeni Ćipranić je u poreskim prijavama prikazivao manji promet robe u odnosu na onaj koji je stvarno ostvaren, pa je tako za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 668.636,37 eura, i u istom iznosu oštetio budžet Crne Gore.