13-11-2018

Budvani najmanje zvali SOS liniju

U periodu od 1. do 31. oktobra Nacionalna SOS linija za žrtve nasilja u porodici primila je ukupno 252 poziva. Najmanje ih je bilo iz Budve, Kolašina i Mojkovca i to po jedan poziv.

Budvani najmanje zvali SOS liniju | Radio Televizija Budva

"U oktobru pozivi su pristigli iz 16 opština u Crnoj Gori. Najviše poziva je stiglo iz Nikšića 146, Podgorice 39, Ulcinja 26, Rožaja 13, Tivta šest, Bara četiri, Gusinja, Berana, Cetinja, Bijelog Polja, Petrovca i Plava dva, Budve, Kolašina i Mojkovca po jedan poziv”, navodi se najnovijem izvještaju.

Nacionalnu liniju najčešće pozivaju žrtve lično, a u ime žrtve pozivaju centara za socijalni rad, službenici policije, rođaci i građani, prenijele su Dnevne novine.

“Tokom oktobra pruženo je ukupno 321 usluga od čega najviše usluga informisanja 170 puta, zatim povjerljivih razgovora 87 puta, usluga psihološkog savjetovanja 28, 18 posredovanja prema institucijama, tri zahtjeva za smještaj u sklonište, jedno upućivanje…”, piše u izvještaju za prošli mjesec.

Podsjećamo, SOS linija za žrtve nasilja u porodici je besplatna za pozive sa bilo koje mreže u Crnoj Gori i dostupna 24 sata, 7 dana u sedmici.