05-03-2021

Budvani spremni da rizikuju kako bi bez potvrde napustili grad

Policija vrši detaljne kontrole poštovanja novih mjera pa je detaljan akcenat i na kontroli sprovođenja mjera u zatvorenom prostoru, javnim ustanovama i privrednim subjektima. Službenici CB Budva na pet punktova kontrolišu izlazak sugrađana iz naše opštine.

Budvani spremni da rizikuju kako bi bez potvrde napustili grad | Radio Televizija Budva

Pored dosadašnjih pojačanih aktivnosti u cilju suzbijanja pandemije korona virusa službenici budvanskog CB od juče vrše kontorlu otvorenih i zatvorenih prostora kako bi uticali na građane preventivno.

"Od juče službenici CB shodno zaključku koji je donijet na nivou Uprave policije u svim gradovima CG pružaju odnosno vrše dodatno angažovanje u saradnji sa inspekcijsksim službama. Vršimo kontrolu trgovisnkih objekata, marketa, prodavnica, tržnih centara, svih zatvorenih prostora, a u jedno ćemo i pojačati naše prisustvo na svim otorenim prostorima gdje ćemo pokušati da djelujemo preventivno jer je odlukom Opštine Budva zabranjeno korišćenje svih javnih površina tako da ćemo pokušati da na građane djelujemo preventivno. Ali ako budemo prinuđeni djelovaćemo i represivnno", kazao je za Polis, Dejan Rakočević komandir CB Budva.

Na pet punktova službenici CB Budva kontrolišu izlazaka građana iz grada.

"Kako su stupile nove mjere koje se odnose na zabranu izlaska i iz ostalih opština, kontrolišu se i vozila koja dolazae iz tih pravaca, da li imaju potrebne dozvole za kretanje", kazao je.

Naši sugrađani spremni su i da rizikuju kako bi bez potvrde napustili mjesto stanovanja.

"Dešava se gotovo svakodnevno da određeni broj naših građana vratimo. Razumijemo njihove potrebe ali zdravlje je na prvom mjestu, pa apelujemo na strpljenje i poštovanje mjera. Lica bez dozvole ne mogu napustiti teritoriju naše opštine", ističe Rakočević.

On je dodao, da su potvrde sa početkom važenja od 1. marta ove godine, validne.