07-04-2019

Budvani vratili pehar u naš grad

Budvanski odbojkaši su sinoć osvojili Kup Crne Gore, pošto su u velikom finalu, u Mediteranskom sportskom centru, porazili Jedinstvo Franca sa 3:0 (25:16, 25:19, 25:22).

Budvani vratili pehar u naš grad | Radio Televizija Budva

Tako su Budvani, u spektakularnoj atmosferi pred velikim brojem navijača, vratili odbojkaški pehar u naš grad.

Istina, uradio je to novi klub, koji je osnovan prošlog ljeta. Klub koji je nastao sa željom da se metropoli crnogorskog turizma vrati odbojkaški sjaj, koji je nestao gašenjem najtrofejnijeg crnogorskog odbojkaškog kluba, Budvanske rivijere.



Sa druge strane, Jedinstvo je stavilo tačku na razočaravajuću sezonu, u kojoj su Bjelopoljci, i pored najviše uloženih sredstava u klupskoj istoriji, ostali kratkih rukava.

Osim poraza u finalu Kupa, kako pišu Vijesti, ekipa Darka Prebiračevića je eliminisana i u polufinalu plej-ofa od Budućnosti Capital Plaze, sa dva maksimalna poraza. U odlučujućim mečevima u sezoni Bjelopoljci nijesu mogli da računaju na crnogorskog reprezentativca Luku Šuljagića, koji nije mogao da igra zbog bolesti.

Budva će, tako, imati priliku da osvoji duplu krunu, a finalna serija protiv Budućnosti, do tri pobjede, startuje 13. aprila...

Što se meča tiče, u prva dva seta dileme, praktično, nije bilo.

Serijom 5:0, Budva, koja je igrala bez povrijeđenog kapitena Jovana Delića, u prvom setu je povela 8:2, Jedinstvo se vratilo na 13:11, ali je domaćin sa šest poena u nizu stigao do nedostižnog vođstva od 19:11.

Drugi set je bio neizvjestan do 16:14 za Budvu, kada su domaći serijom 4:0 poveli 20:14 i prelomili set.

Činilo se da će Jedinstvo u trećem setu produžiti neizvjesnost, Bjelopoljci su bolje otvorili ovu dionicu, vrlo brzo su poveli 11:6, a onda i 18:12, kada se mislilo da će se igrati četvrti set.

Međutim, Budvani se nijesu predavali, pa su sa pet uzastopnih poena prvo smanjili vođstvo protivnika na 18:15, a onda su od 15:19 preokrenuli na 21:19. Gosti su se držali do 22:21, kada je Budva sa dva uzastopna poena stigla do prve set loptu, koju nije iskoristila, ali jeste drugu na 24:22, kada je mladi Ivan Zvicer realizovao kontru...

Alen Didović sa 16 poena bio je najbolji u pobjedničkom timu, Ivan Urtado i Zvicer su dodali po 10, Dejan Jocić devet...

U poraženoj ekipi najbolji je bio Bojan Strugar sa 16 poena.

Za najboljeg igrača muškog finala je proglašen tehničar Budvana Šun Imamura.