20-08-2019

Budvanska policija lišila slobode dva lica zbog krađe na plažama

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva rasvjetlili su 18 krađa i lišili slobode Novljanina R. B. (33) i M. M. (28) iz Sremske Kamenice, osumnjičene da su u protekle dvije sedmice oštetili više turista na Slovenskoj plaži i plaži Jaz.

Budvanska policija lišila slobode dva lica zbog krađe na plažama | Radio Televizija Budva

Naime, u odvojenim policijskim akcijama na dvije lokacije poemnuta lica su uhapšena i to u trenutku izvršenja krivičnog djela-krađa u kojima su ih zatekli inspektori, potvrdjeno nam je u CB Budva.

Novljanin je osumnjičen za osam krađa, uglavnom na Jazu, a srpski državljanin za deset počinjenih na Slovenskoj plaži. Ukradeni novac su trošili, a mobilne telefone, nakit i druge vrijedne stvari prodavali.

Sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavicevic u telefonskoj izajvi za TV Budva, saopstio je da je određen pritovor do 30 dana Novljaninu R. B. (33) i M. M. (28) iz Sremske Kamenice i da su oba saslušana u dva nezavisna predmeta.

U cilju spriječavanja krađa CB Budva pokrenuo je projekat pod nazivom "Sigurno ljeto 2019", s toga je na stotinu brošura podijeljeno turistima sa objašnjenjima kako da se zaštitie i da ne budu žtrve krivičnog djela krađa tokom ove turističke sezone.

Budvanska policija odredila je više inspektora koji su svakodnevno, u civilu, na plažama. Upravo to je i sada dalo rezultate. Podsjećanja radi, prije dvije nedjelje Budvanska policija uhapsila je Šaipa Reku (58) i Tonija Taseva (52) iz Skoplja, koje sumnjiče da su u protekle dvije sedmice izvršili šest krađa na budvanskim plažama.

Lidija Bojović