08-12-2022

Budvanska URA: Po prvi put za projekte u Budvi državnim budžetom planirana značajna sredstva

"Po okončanju lokalnih izbora, nastupio je period da se predizborna obećanja građanima pretoče u realnost. Budvanska URA će učestvovati u ostvarivanju svih projekata od značaja za grad i dogovorena je buduća saradnja na principima zajedničkog djelovanja ka istom cilju – održivi razvoj Budve i stvaranje uslova za kvalitetniji život svih njenih građana", saopštili su danas iz budvanskog odbora Građanskog pokreta URA.

Budvanska URA: Po prvi put za projekte u Budvi državnim budžetom planirana značajna sredstva | Radio Televizija Budva

Foto: URA Budva

Kako su kazali, udruženi napori lokalnih činilaca vlasti ne bi bili dovoljni za ostvarivanje zacrtanih ciljeva bez podrške Vlade Crne Gore i premijera Dritana Abazovića koji su prepoznali kvalitet najavljenih projekata i predložili opredjeljivanje značajnih budžetskih sredstava za opštine na jugu Crne Gore.

"Za izgradnju bulevara Jaz – Tivat, izuzetno važne saobraćajnice za razvoj turizma i rješavanje infrastrukturnih problema predložen je iznos od 7.000.000,00 eura. Za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Budva – Bečići planirano je izdvajanje u iznosu od 1.503.000,00 eura. Adaptacija Doma zdravlja biće podržana sa 220.000,00 eura. U planu je i rekonstrukcija otvorenog bazena na Pizani kod Starog grada uz podršku od 700.000,00 eura. Za početak izgradnje vrtića u naselju Dubovića predložen je iznos od 55.000,00 eura“, navode iz budvanske URE.

Oni su istakli značaj saradnje vlasti na državnom i lokalnom nivou.

"To je, kroz nesebičnu podršku premijera Dritana Abazovića i Vlade, rezultiralo činjenicom da se po prvi put za projekte planirane u Budvi predloženim budžetom planiraju ovako visoka finansijska sredstva“, zaključuju.