24-06-2017

Budvanske bokserke opet zablistale

Na međunarodnom turniru "WILDCATS IN THE RING" u Mađarskoj, na kojem su učestvovale takmičarke iz 11 zemalja, članice Bokserskog kluba Budva su osvojile po dvije zlatne i bronzane medalje i pehar.

Budvanske bokserke opet zablistale | Radio Televizija Budva

Zlatne medalje su osvojile Tamar Radunović i Bojana Gojković kojoj je pripao i pehar za najbolju bokserku turnira, dok su bronzane medalje pripale sestrama Radenović, Nini i Neli.



"Tamara Radunović je nakon veoma teškog puta i pobjeda u četvrtfinalu nad Nigi Kiti koja je standarna reprezentativka Mađarske, zatim u polufinalu nad Kingom Mezovari, takodje iz Mađarske i u finalu nad Lijange Boral iz Šri Lanke, osvojila zlatnu medalju", kazao je trener Nikola Ružić.



I druga "zlatna" članica BK Budva je, prema njegovim riječima, bila maestralna.

"Bojana Gojković je u finalu maestralno pobijedila Petru-Mihael Avram iz Njemačke i osvojila zlatnu medalju. Uz dogovor sa trenerom iz Njemačke, radi dobijanja maksimalne koristi iz ovakvih turnira i sticanja iskustva, njih dvije su naredni dan odboksovale jos jedan meć u kojem je Bojana jos ubjedljivije pobjedila i zbog toga joj je žiri dodijelio Pehar za najbolju bokserku turnira u svom uzrastu", istakao je Ružić.



Kako je kazao, ništa manjeg sjaja nijesu ni bronzane medalje sestara Radenović.



"Nina je u izjednačenom meču podijeljenom odlukom sudija izgubila od Emes Holaki iz Mađarske, a Nela je poražena od Mortezen Melise iz Danske, ali je naredni dan odradila meč van programa i pobjedila bokserku iz Njemačke. Naš klub je mnogo puta u ovoj godini dokazao kvalitet rada, a najbolje su mjerilo medjunarodni turniri. Idemo dalje jos jače", poručio je trener Nikola Ružić.