21-02-2020

Budvanski bokseri sa reprezentacijom doputovali u Bijeljinu

Bokserska reprezentacija Crne Gore nastupiće na međunarodnom bokserskom turniru Eurokup 2020, koji će od danas do 23. februara biti održan u Etno selu Stanišići kod Bijeljine, saopšteno je iz Bokserskog saveza. U sastavu našeg nacionalnog tima su i takmičari BK Budva.

Budvanski bokseri sa reprezentacijom doputovali u Bijeljinu | Radio Televizija Budva

Za seniore, takmičenje u Bosni i Hercegovini znači pripremu za predstojeće Olimpijske Igre, a u uzrastu mladih prioritet je podizanje forme uoči Evropskog prvenstva koje će u aprilu biti održano u Budvi.

Crnu Goru u Bijeljini predstavlja deset boksera.

Okosnicu seniorskog sastava čine članovi BK Podgorica Nenad Marković, Stefan Savković i Milovan Sekulović. Pridruđiće im se bokserka "Budve" Tamara Radunović, jedina dama u našoj selekciji. Sa druge strane, u uzrastu mladih nastupiće članovi BK Budva: Petar i Damjan Liješević, Andrija Lambulić i Miloš Krasnići, pojačani takmičarima "Bijelog Polja" Lukom Gačevićem i Đorđem Smolovićem.

"Prvi put u Bosnu i Hercegovinu stiže i kompletan ruski tim, što pojačava kvalitet turnira i svrstava ga među najkvalitetnije u regionu. U tri dana to će biti centar bokserskih dešavanja u Evropi i mjesto okupljanja više od 200 boksera iz Rusije, Italije, Slovačke, Češke, Grčke, Holandije, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Francuske, Kipra, Bosne i Hercegovine i drugih država", saopšteno je iz Bokserskog saveza Crne Gore.


Sa bokserima u Bijeljinu doputovali su selektor Boško Drašković, direktor reprezentacije Dragan Đuričković, trener Nikola Ružić i sudija Đorđije Perović.

Na prošlogodisnjem turniru, održanom u istom gradu, bokserska reprezentacija Crne Gore zauzela je drugo mjesto.