21-01-2021

Budvanski osnovci od ponedjeljka u klupama

Budvanski osnovci će od ponedjeljka, 25. januara, pohađati nastavu iz klupa, potvrđeno je iz sve tri osnovne škole portalu RTV Budva.

Budvanski osnovci od ponedjeljka u klupama | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva, (D.B.)

U skladu sa stavom Radnog tima za pripremu modela za organizaciju nastave u drugom polugodištu, svim školama u Crnoj Gori bilo je prepušteno da odaberu na koji način će se organizovati nastava od 25. januara.

Ministarstvo prosvjete ponudilo je dva modela izvođenja nastave u drugom polugodištu, u skladu sa svojim prostornim i kadrovskim kapacitetima:

- Model A, da svi učenici idu u školu u skladu sa epidemiološkim mjerama

- Model B, da učenici prvog ciklusa (učenici, I, II i III razreda) obavezno prisustvuju nastavi u školi, dok učenici ostalih razreda naizmjenično idu u školu.

OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša"

Shodno uputstvu Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, u OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša", nastava će se od ponedjeljka realizovati za sve učenike od I do IX razreda, kazala je pomoćnica direktora škole, Amina Hasanbegović.

"Nastavničko vijeće škole je izabralo glasanjem model A, što znači da će se nastava realizovati u dvije smjene. Prva smjena za učenike od I do V razreda odvijaće se od 8h do 13.05h po grupama i u skladu sa mjerama i preporukama Ministarstva zdravlja. Nastava u drugoj smjeni, za učenike od VI do IX razreda, realizovaće se od 13.30 h do 18.35h po grupama i u skladu sa mjerama i preporukama Ministarstva zdravlja. Nastava iz pojedinih predmeta će se realizovati online, o čemu će odjeljenske starješine obavjestiti učenike i upoznati ih sa rasporedom", naglasila je Hasanbegović.


JU "Druga osnovna škola"

Nastava u Drugoj osnovnoj školi za učenike od I do IX razreda odvijaće se u četiri smjene, kazala je direktorica škole Ana Nikezić Martinović.

"Časovi će trajati po 30 minuta i najveći dio nastave će se odvijati u školi, dok će dio biti realizovan online, o čemu će učenici biti na vrijeme obavješteni. Prva smjena za učenike od I do V razreda odvijaće se od 8h do 10.10h, a druga smjena od 10.30 do 12.40h. Za učenike VI i IX razreda nastava će odvijati od 13 do 15.10h, a četvrta smjena za učenike VII I VIII razreda od 15.30 do 17.40h. Napomenuću, da je raspored podložan promjenama u skladu sa obavezama učenika i planom i programom nastavnog procesa", istakla je Nikezić Martinović.

OŠ „Mirko Srzentić“ u Petrovcu

I učenici petrovačke osnovne škole od ponedjeljka se vraćaju u klupe.

"Nastava će se odvijati u dvije smjene. Prva smjena od 8 do 10.20h i druga od 11 do 13.20h. Sva odjeljenja koja imaju više od 17 učenika nastavu će pohađati u dvije grupe", kazao je direktor škole Miodrag Šćešanović.

Treći klasifikacioni period trajaće do 31. marta. Četvrti počinje 1. aprila, a završava 18. juna.


D.B.