16-09-2019

Budvanski reprezentativci u samom vrhu svjetskog džiu- džicu sporta

Takmičari džiu-džicu kluba "Budva", kao članovi džiu-džicu reprezentacije Crne Gore, učestvovali su na Otvorenom prvenstvu Balkana, koje je ujedno bilo i kvalifikaciono za osvajanje bodova u seniorskoj konkurenciji za odlazak na Svjetske igre, kao i na Svjetski kup za mladje kadete U12, U14 i U16, koje je održano u periodu od 13. do 15. septemara u Bukureštu - Rumunija.


"Da su takmičari našeg kluba u samomo vrhu svjetskog, evropskog i balkanskog džiu- džicu sporta, potvrđuju vrhunski rezultati koje su ostvarili u svim uzrastnim kategorijama, koje su bile na programu ovih takmičenja", navode u saopštenju iz Uprave kluba.



Prvog takmičarskog dana svjetsku zlatnu medalju osvojio je duo mix par Nikčević Ljubica i Kaljević Andrej, u kategorij U14, i ovim rezultatom protvrdili da su budućnost ovoga sporta.



Drugog takmičarskog dana duo ženski Bogićević Nina i Nikčević Ljubica, takodje u kategoriji U14 osvajaju srebrnu medalju, dok su na Balkasnkom prevenstvu u seniorskoj konkurenciji zlatnu medalju u duo sistemu za muškarce osvojili Stefan Vukotić i Filip Pešić.




Trećeg takmičarskog dana zlatnu svetsku medalju u borbama -40 kg u kategoriji U12, osvaja Mihaljević Milica, a balkansku srebrnu medalju osvaja seniorski duo mix par Lidija Caković i Stefan Vukotić. Ovim rezultatom duo mix par uspio je da osvoji bodove za učešće na Svetskimi igrama koje se održavaju 2021 godine u Sjedinjenim Američkim Državama.




Od ukupno sedamnest medalja koliko su takmičari džiu-džicu reprezenatacija Crne Gore osvojili u svim kategorijama, takmičari džiu-džicu kluba "Budva“ osvojili su tri zlatne i dvije srebrne medalje.

Treba spomenuti i drugi duo mix par Savićević Pavla i Kuljaču Kseniju, koji su nažalost izgubili borbu za bronzanu medalju.

Ostali takmičari Trninić Luka i Trninić Mateja i pored velike pozrtvovanosti, hrabrostu u borbenostu nisu uspjeli da se domognu jednog od prva tri mjesta, saopšteno je iz džiu -džicu kluba Budva.



Na ovim takmičenjima učestvovalo je 39 država sa 1295 takmičara.