18-04-2018

Budvanski rotarijanci za vrtić

Danas su članovi Rotary kluba Budva posadili 24 sadnice drveća koje je po projektu ozelenjavanja Snežane Mišković, realizovano u dvorištu vrtića br. 2 u Podkošljunu.

Budvanski rotarijanci za vrtić | Radio Televizija Budva

Riječ je o sadnicama visine oko 3 metra, paulonije, magnolije, katalpa i crvenolisnih šljiva. Sa rotarijancima zajedno su sadili i vrtićani, sve sa ciljem da dvorište bude puno zelenila.

Akcija planirana za tekuću rotarijansku godinu dio je redovnih rotarijanskih aktivnosti, koje RC Budva već šesnaest godina realizuje na dobrobit zajednice u skladu sa sloganom Rotarija „nesebično služiti“.

U duhu ideje Rotari pokreta, i Rotari klub Budva služi zajednici.

"Sve vrijeme svoga djelovanja sprovodi akcije, zahvaljujući kojima najugroženije i najosjetljivije grupe stanovništva imaju mogućnost što bolje integracije u društvene tokove", navodeo je predsjednik Rotary kluba Budva, Vlado Bulatović.

Neke od akcija RC Budva bile su usmjrene ka prikupljanju sredstava za nabavku instrumenata za đake muzičkih škola, za opremanje vrtića i stručnih kabineta škola, za nabavku posebnih aparata za provjeru sluha za kotorski Resursni centar za sluh i govor, za nabavku potrebne opreme za Samostan časnih sestara u Petrovcu.

Jedna od značajnih akcija je i dugoročna akcija pomoći slabovidoj djeci Crne Gore, koja se radi u saradnji sa Dječijom bolnicom Kliničkog centra Crne Gore, tokom koje je prikupljeno oko 20.000 eura za nabavku specifičnih optičkih pomagala za korisnike usluga klinike. Pomagala ostaju u trajnom vlasništvu bolnice i mogu biti iskorišćena više puta.

Kako su istakli, Rotari klub Budva je posebno ponosan i na veliki global-grant „Moj prvi dom“, koji je organizovao uz pomoć mađarskog kluba RC Budapest City. Tokom ove akcije RC Budva je uspio da prikupi oko 130.000 dolara za nabavku posebne opreme koja je donirana porodilištu Opšte bolnice u Kotoru, zahvaljujući kojoj, od juna 2016. god, ova bolnica ima jedno od najopremljenijih porodilišta.

Ujedno, u toku je i akcija prikupljanja sredstava za djecu sa posebnim potrebama Budve, čija se realizacija očekuje krajem rotarijanske