17-01-2020

Budvanski ugostitelji zadovoljni periodom božićnih i novogodišnjih praznika

Budvanski ugostitelji veoma su zadovljni početkom zimske turističke sezone i brojem turista koji su posjetili naš grad tokom božićnih i novogodišnjih praznika, a posjeta je kako kažu bila bolja nego prethodne godine.

Budvanski ugostitelji zadovoljni periodom božićnih i novogodišnjih praznika | Radio Televizija Budva

Zdrvako Čolić, Ceca, Hari Mata Hari i mnogi durgi izvođači koji su se mogli vidjeti na bini ispred Starog grada u velikoj mjeri zaslužni su za odličnu posjećenost nešeg grada tokom praznika, osim toga za dobru posjećenost Budve zaslužni su i dobri vremenski uslovi koji su nas poslužili u tom periodu, kaže jedan od ugostitelja, Vido Markićević.

"Apsolutno je bilo više gostiju nego prošlih godina, glavni saveznik dobre posjećenosti bilo je lijepo virjeme, ali i dobar muzički program. Svi smo zadovoljni u toj veolikoj ponudi za svakoga se pronašlo po nešto i mislim da smo svi radli dobro, uključujući i novogodišnji Bazar koji je zabilježio bolje rezultate nego prošle goidne, pa je ovaj period za nas ugostitelje bio iuzetno dobar" kazao je za Polis.

Poput Markićevićai ostali budvanski ugostiljeti zadovoljni su proteklim periodom i nadaju se da će lijepo vrijeme uz propratne sadržaje koje Budva nudi zadržati i privlačiti goste i u narednom periodu.

"Ova godina je bila izutezno posjećena, program kvaliettno odrađen i bilo je zaista programa za svačiji ukus uz lijepo vrijeme to je bio pun pogodak. Praznična atmosfera se zahvaljujući sadržajima koje Budva nudi, kao što su bazar, pjaceta i klizalište i dalje osjeti. Budva treba da razmišlja o produžetku te novogodišnje sezone baš u vidu akcija i organizacija bazara, klizališta možda i dopune programa za najmalđe u vodu igrališta" kazao je Luka Vučković.

Vučković je kazao da je rad lokala u toku zime u Starom gradu veoma težak, tako da im praznici dobro dođu kao finansijska injekcija kako bi se optplatili troškovi koje donesu zimski mjeseci.

Prema podacima NTO u primorskim gradovima Novu godinu dočekalo je 60.000 ljudi.