17-04-2019

Bulatović: Aneksom utvrditi koalicione odnose

Kako su se u prethodnom periodu desile promjene na nivou većine koja upravlja gradom, Crnogorska je nedavno pokrenula pitanje redefinisanja koalicionog sporazuma budvanske vlasti, koja bi trebala da jasno definiše pitanje, koja je to većina odbornika koja donosi odluke u Skupštini Opštini Budva.

Bulatović: Aneksom utvrditi koalicione odnose | Radio Televizija Budva

Predsjednik budvanskog odbora Crnogroske i prvi potpresjednik Opštine Budva Vladimir Bulatović ističe da je svima iz koalcije upućen aneks ugovora o kojem će se razgovarati naredne sedmice kada će biti održan koalicioni sastanak u najširem smislu.

Bulatović je kazao da je unaprijeđenje koalcinonog sporazuma neophodno, te podsjetio da je unutar koalicije u prethodnom periodu bilo različitih promjena.

"Počevši od toga da je bilo odbornika koji su istupili iz svojih političkih partija, odbornika koji su pristupili drugim političkim partijama, a sa treće strane i odbornika koji su bili ili su još uvijek potpuno nezavisni, ili čak zastupaju dvije ili više partija u jendom momentu", kazao je Bulatović.

On smatra da s obzirom na izjave pojedinih političkih činilaca u Opštini Budva logičan slijed bio je to što je Crnogroska pokrenula pitanje redefinisanja koalcionog sporazuma, koja bi trebalo da jasno definiše koja je to većina odbornika koja donosi odluke u gradu.

"To je ono što smo aneksom ugovora pokušali da predložimo svima, bez želje da ikoga dezavuišemo ili uslovno rečeno izbacimo iz koalcije, ali jednostavno da vidimo ko su sve ljudi na koje možemo računati u ovom momentu da mogu da obezbijede kvorum i da obezbijede glasanje na način na kakav se dogovorimo na satsanku što je i preduslov za donošenje svih odluka" naveo je Bulatović.

Dokument je distribuiran strankama koje su bile potpisnice inicjalno koalicionog dogovora.

"Taj predlog nije neki ultimatum, već jednostavno predlog. Definitivno je da postoje dvije partije u Budvi koje trenutno nemaju svoje odbornike, a inicijalni su potpisnici, tu prije svega mislim na Demos i SNP. Oni nažalost nemaju svojih odbornika te u skladu sa tim oni nemaju pravo glasa i odlučivanja. Još nijesmo dobili zvanično izjašnjenje da li je gospodin Pejović član SNP-a ili nastupa kao smaostalni odbornik , dok je gospodin Džaković javno rekao da je istupio te da je nezavisni odbornik i mi sa tim nemamo nikakvih problema", dodao je on.

Bulatović je kazao da je odbornica Demosa pristupila Demokratama tako da Demos nema više odbornika, a da su Liberali javno izjavili da ne podržavaju koaliciju koja upravlja gradom, što ih je i diskvalifiikovalo da budu potpisnici koalicionog sporazuma.

"Tu takođe imamo činjenjicu da odbornik predtsvalja tri partije, URA, SD i Liberali na nivou onoga što se dešava u državi, prije svega građanskih protesta gdje su sve opozicione stranke potpisale saglasnost zajedničkog djelovanja. Mi bi takođe željeli da se i opštinski odbor SDP-a u Budvi izajsni, da li je neko ko podržava ovu koalciji i da to takođe bude sa njihovim potpisom kao nešto što će biti validan dokaz, da oni neće raditi protiv interesa grada u ovom momentu" zaključio je Bulatović.

Tokom naredne sedmice biće održan i kolaicioni sastanak u najširem smislu gdje će se čuti i razgovarati o svim detaljima.