20-08-2019

Buljarica - omiljeno mjesto avanturista i porodičnih ljudi

Dragulj jadranske obale, Buljarica, i dalje privlači turiste i svoje vjerne goste koji ljeto već godinama unazad provode u mirnom, autentičnom i prirodnom ambijentu.

Buljarica - omiljeno mjesto avanturista i porodičnih ljudi | Radio Televizija Budva

Plaža Buljarica se nalazi na dva kilometra udaljenosti od Petrovca u pravcu Bara, dužine je oko 2400 metara. Šljunkovita plaža sa odličnim prilazom vodi, idealna je za ljubitelje plivanja, dok ljubitelji pješačenja mogu uživati u ljepoti čitave okoline sa uvalama. Ovo je idealno mjesto ukoliko želite da izbjegnete velike gužve, naročito, tokom špica turističke sezone.

Ovaj dio Budvanske rivijere u sadašnjem stanju je, prema riječima predsjednika MZ Buljarica, Đorđa Gregovića, neka vrsta retro turizma.

"Buljarica je destinacija koja privlači 30 % avanturista i 70 % onih koji žele mirno i porodično ljetovanje. Buljarica je netipično crnogorsko mjesto na primorju sa svojim nedostacima koje želi da budući razvoj usmjeri u pravcu razvijenog ekološko-nautičkog turizma, a tek dio za luksuzni turizam", kazao je Gregović za naš Portal, ističući i da je održavanje Sea Dance festivala Buljarici donijelo dosta benefita.



"Prije svega, prepoznatljivost na turističkoj mapi Crne Gore, kao i investiranje u putnu i komunalnu infrastrukturu, koja je sada u daleko boljem stanju nego ranijih godina", rekao je Gregović.

Podsjetimo, šesto izdanje Sea Dance festivala održaće se od 30. avgusta do 1. septembra na plaži Buljarica.



Festival okuplja fanove iz preko 50 zemalja iz cijelog svijeta, kao i impresivan line up koji čini više od 100 najpopularnijih svjetskih muzičkih zvijezda.

Brojni svjetski mediji, među kojima su i CNN, New York Times, Guardian, Conde Nast, Metro, Daily Mirror, Daily Express i drugi, preporučuju Sea Dance kao jedan od najboljih svjetskih festivala na morskoj obali, a svom višemilionskom auditorijumu savjetuju da ljetnji festivalski odmor provedu upravo u Crnoj Gori, etablirajući Budvu a ujedno i Buljaricu i crnogorsku obalu kao eksluzivnu i modernu turističku destinaciju.