18-04-2019

Carević: Apsurdno je da se Opština izjašnjava na već donešenu odluku

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević potvrdio je da je Opština dobila dopis od Ministarstva kojim se traži njihova saglasnost i pozitivno mišljenje na to da se šest ostvorenih diskoteka i nekoliko manjih objekata na donjem šetalištu zadrže do 1. oktobra, ali da oni nisu u njihovoj nadležnosti, te da je apsurdno da se Opština izjašnjava na već donešenu odluku.

Carević: Apsurdno je da se Opština izjašnjava na već donešenu odluku | Radio Televizija Budva

Carevič ističe da se pokušava ukazati na to da je DF nedorečen po pitanju privremenih lokacija, ali da to nije istina.

"Donijeli smo skupštinsku Odluku na ovu temu. Iako smo imali malo drugačiji stav po ovom pitanju od naših koalicionih parnera, većina je kroz skupštinsku odluku odlučila da treba da bude ovako, i mi tu odluku poštujemo", istakao je Carević.

On smatra da je ovo pokušaj da se naruši koalicija, na koju je naglasio da je ponosan, jer se, bez obzira na različitosti, drže svega dogovorenog.

"Došlo je do izmjene Plana. Sad je na tome ko je mijenjao Plan da sprovodi takve odluke. Kada bi mi odlučivali, bilo bi za sve jednako", istakao je Predsjednik dodajući da će oni danas, kao odgovorni ljudi, imati koalicioni sastanak.

Carević je kazao da je opštinska Odluka o uklanjanju privremenih objekata, koja je donešena prije par mjeseci ispoštovana u 99% slučajeva, te da su gotovo svi privremeni objekti, koji nisu planirani, uklonjeni sa javne površine.

Podsjećamo, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović predložio je da se šest ostvorenih diskoteka i nekoliko manjih objekata na donjem šetalištu, ispod Glavne pošte, zadrže do 1. oktobra.

On je kazao da će saglasnost i pozitivno mišljenje o tome moraće da daju Uprava za zaštitu kulturnih dobara, Agencija za zaštitu životne sredine i Opština Budva.

Iako su objekti u zoni kojom gazduje JP Morsko dobro, Radulović je kazao da ako izostanu pomenute saglasnosti, objekti će morati biti uklonjeni prije početka sezone.

"Takav Plan će biti poslat na mišljenje i ako Opština bude saglasna sa tim oni će ostati, ako ne biće uklonjeni", istakao je Radulović dodajući da ne smatra da je to rješenje i ponuda za ovaj dio našeg primorja.

"Bio je tu 30 godina, ali ako je cilj i stav da ostane još ove sezone ja sa tim nemam problema", zaključuje ministar.