26-08-2020

Carević Divanoviću: Ostavite nacionalne teme za drugu priliku

"Gospodine Divanoviću, iz vaših nastupa očigledan je i strah i panika što ste, vrlo nevješto, pokušali da sakrijete nepristojnom retorikom. Vaša hrabrost je utemeljena na policijskoj zaštiti i zaštiti privatnih zaštitarskih firmi i sumjnivih lica. Još samo nekoliko dana i nećete ni Vi, ni Vama slični uzurpatori vlasti, nikad više biti u prilici da upravljate Budvom, ako se ovo uopšte može nazvati upravljanjem", navodi se u reagovanju Marka Bata Carevića na današnju izjavu Nikole Divanovića, nosioca liste „Za Budvu! Za Crnu Goru! Milo Đukanović - DPS, SD,Crnogorska, LP”.Reagovanje prenosimo integralno:

Loša gluma primjetna je i u drugom dijelu Vašeg javnog nastupa – neuvjerljivo oponašate vašeg šefa Đukanovića, pa to izgleda tragikomično

Insistirate na nacionalnim podjelama pošto, osim prevare i laži, nemate drugo da ponudite građanima Budve. Pričinjavaju Vam se nekakvi velikosrbi koji žele da otmu Crnu Goru i valjda je ponesu u Užice ili Vrbas.

To je standardna mantra politike DPS-a koja traje od početka devedesetih godina do dana današnjeg ali sada već postaje providno banalna. DPS-u je uvijek, od dolaska na vlast prije trideset godina, bio potreban neki neprijatelj koji je napadao na Crnu Goru i sa kojim ste se obračunavali.

Prvo su to bili Hrvati i Crnogorci, potom Muslimani-Bošnjaci, danas su to Srbi i izmišljena kategorija za plašenje građana: velikosrbi. Gospodine Divanoviću, u Crnoj Gori i Budvi postoje Srbi koji vjekovima žive na ovim prostorima, što Vi odlično znate na primjeru vlastite porodice.

Uostalom, pametnije vam je da se posvetite Budvi, a nacionalne teme ostavite za neku drugu priliku.

Ljubav prema državi ne izražava se na način kako je to DPS radio u Budvi u poslednjih 30 godina, pljačkom javnih sredstava i dobara, koja je po riječima specijalnog tužioca Katnića veća od 400 miliona eura. Ljubav prema gradu i državi se izražava kroz poštovanje Ustava i zakona i kroz rad u interesu svih građana, na način na koji smo to mi radili u prethodne tri i po godine, bez eura korupcije i bez eura zaduženja.

Podsjećamo Vas da učestvujete u izbornoj utakmici na lokalnom nivou, pa bi dobro bilo da se pozabavite još koji dan, koliko Vam je ostalo, lokalnim temama, a ne da razglabate retrogradnu politiku podjela.

Nedavna afera u Romskom naselju najveća je sramota. Ona, osim što je sramotna, najslikovitije odražava, sistem Vašeg rada. Poznati ste po ucjenama, potplaćivanju,kupovini ličnih karata, manipulacijama sa biračkim spiskovima, zloupotrebi javnih sredstava i lažnim obećanjima kao osnovnim sredstvima za sticanje vlasti.

Ove godine ste u Budvi tome dodali i ogoljenu silu, pendreke i suzavce da osvojite vlast a pajsere da uništavate javnu imovinu. Umjesto da se javno izvinite građanima Budve zato što ste sa saradnicima stanovnicima romskog naselja nudili nepostojeće parcele na korišćenje, da se pokajete zbog takve bruke što varate ljude koji se nalaze u teškom materijalnom položaju, Vi nastavljate sa teškim riječima i pokušavate da prijetite.

U toj vašoj računici jedino nedostaje neko ko bi se od Vaših prijetnji prepao. Vi ste gospodine Divanoviću ti koji ste kupili odbornika i upotrijebili silu protiv svojih sugrađana i Vi svađate komšije i rođake. Time ste obrukali i Budvu i sebe, što je mogao da vidi cijeli region. Pored toga, bruka zbog glasanja za sramni Zakon o slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica ostaće uz Vaše ime dovijeka. Ostaćete upamćeni kao uzurpator narodne volje i progonitelj pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Za kraj Vam poručujemo – nikada Vi i vaša interesna družina više nećete biti u prilici da naručujete prebijanje i maltretiranje građana i pljačkate Budvu i Budvane. Od sledećeg ponedjeljka, nećete značiti ništa u društvenom i političkom životu Budve.